12 yaşında dünya rekoru

12 yaşında dünya rekoru

Ankara'da düzenlenen Türkiye Artistik Buz Pateni Şampiyonası'da minik erkeler kategorisinde İzmir Büyükşehir Belediyespor adına yarışan 12 yaşındaki Efe Çetiz dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

BELPA Buz Pateni Sarayı'nda iki gün süren organizasyona minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 11 kulüpten 70 sporcu katıldı. Minik erkeler kategorisinde İzmir Büyükşehir Belediyespor adına yarışan 12 yaşındaki Efe Çetiz dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

 

 

Başakşehir'den flaş Arda Turan açıklaması: Anlaştık

 

 

İzmir B.şehir Belediyesi sporcusu 12 yaşındaki Efe ÇETİZ, buz pateninde Dünya rekoru kırdı. Italya'da düzenlenen "Coppa Europa" turnuvasının minik erkekler kategorisinde 1.oldu.

 

Balona röveşata atan fenomen şimdi futbolcu

 

REKOR’NU BUZ PATENİ BİRLİĞİ TESCİL ETTİ

Çetiz, yarışmada 12 yaş ve altı kategorisinin teknik kısmında 23,03 puanla zirveye çıktı. Çetiz bu derecesiyle Çek bir sporcuya ait rekoru geride bırakmış oldu. Efe Çetiz'in rekor puanı Uluslararası Buz Pateni Birliği'nce de tescil edildi.

 

Çetiz'in kariyeri boyunca topladığı 29 madalyadan 25'i altın. Efe Çetiz kısa süre önce İtalya'da düzenlenen "Coppa Europa" turnuvasının minik erkekler kategorisinde birinciliği elde etti. 

 

ALTIN KİTAP’A GİREN İLK VE TEK TÜRK PATENCİ

 

Çetiz, 26 yıldır düzenlenen yarışma sonrasında "Altın Kitap"a giren ilk ve tek Türk patenci ünvanının sahibi. Antrenörleri tarafından 'altın çocuk' lakabı takılan Efe Çetiz bu başarısını Olimpiyatlar'da da sürdürmek istiyor.İ

 

İzmirli 12 yaşındaki “Buzun Efes’i” Efe Çetiz’in topladığı 30 madalyanın 26’sı altın! Çetiz,Ankara’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Dünya Basic Novice A Boys kategorisinin teknik kısmında 23.03 puanla dünya rekoru kırdı. Şampiyonada Elif Su Erol ise Türkiye rekortmeni oldu.

 

EFE'NİN BUZ PATENİNE BAŞLAMA HİKAYESİ

 

Ailesi Efe'nin buz patenine başlama hikayesini ise şöyle anlattı: "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu'nun evimize yakın açılacağını duyunca Efe ile gittik. O büyük camdan o piste bakarken babası ‘Oğlum kursa yazılmak ister misin' dedi. Efe de ‘Baba yazdır' dedi. Başlangıç noktamız o boş piste uzun uzun bakarak oldu."

 

Yaşından büyük ödüller kazanan İzmir'de yaşayan "Altın Çocuk" lakaplı Efe Çetiz, Dünya Basic Novice A Boys kategorisinin teknik kısmında 23.03 puanla dünya rekoru kırdı.Bizlere gerçek sporu gösteren Efe'ye başarılarının devamını dileriz

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.