12 yaşındaki Samet'in ölümüyle ilgili bir Suriyeli öğrenci tutuklandı

12 yaşındaki Samet'in ölümüyle ilgili bir Suriyeli öğrenci tutuklandı

Türkiye, dün Küçükçekmece'de okul bahçesinde fenalaşıp hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki Samet'in ölümünü konuşuyor.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki bir okulda 12 yaşındaki Samet Gül, öğle arasında fenalaşıp düşerek hayatını kaybetmişti.

Gül'ün ailesi, çocuklarının okulda darp edildikten sonra öldüğünü iddia etmişti. Ailenin iddiasının ardından Gül'ün ölümüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Polis ekiplerinin olaya ilişkin başlattığı soruşturmada, 6. sınıf öğrencisi Samet Gül'ün olaydan 15 dakika önce 8. sınıf öğrencisi Suriye uyruklu M.N.O ile kavga ettiği ve M.N.O.'nun Samet Gül'ü darp ettiği tespit edildi.


1 SURİYELİ TUTUKLANDI


Gözaltına alınarak emniyete götürülen Suriyeli M.N.O., buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.N.O., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

"TEK EVLADIMDI, BAŞKA KİMSEM YOKTU"


Küçükçekmece Olay isimli sayfada yayınlanan röportajda anne şunları söyledi:

 

"Bana bu acıyı yaşatanları benim ülkemde istemiyorum. Helal etmiyorum hakkımı, haram ediyorum. Devlet yetkililerine sesleniyorum; benim ciğerim yandı, kimsenin ki yanmasın artık. Yeter. Nolur, Allah rızası için yeter."

 

NE OLMUŞTU?


Olay, Küçükçekmece Halkalı'daki bir ortaokulda geçen Pazartesi meydana geldi. Samet Gül, öğle tatili sırasında bahçede bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Öğretmenlerin ilk müdahalesinin ardından olay yerine sağlık ekipleri geldi. Özel bir hastaneye götürülen Samet Gül, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Samet'in annesi Sevdet Gül ise olaydan önce oğlunun darp edildiğini iddia etmiş ve emniyete giderek şikayetçi olmuştu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.