123 Bin evin elektriği, 590 bin evin doğalgazı borç yüzünden kesik

123 Bin evin elektriği, 590 bin evin doğalgazı borç yüzünden kesik

Binlerce ailenin elektriği ve doğalgazı borç yüzünden kesilmiş durumda. Faturalarını ödeyemediği için 590 bin evin doğalgazı ve 123 bin evin elektriği kesilmiş durumda.

Kış aylarına girdiğimiz günlerde binlerce evin elektrik ve doğalgazının fatura borcu yüzünden kapalı kesik olduğu bildirildi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelttiği soru önergesine verilen yanıta göre Türkiye genelinde 123 bin ailenin elektriğinin, 590 bin ailenin ise doğalgazının borç yüzünden kesildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelttiği soru önergesinde Aydın elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması, Türkiye genelinde kaç abonenin elektriğinin borcundan dolayı kesik olduğu gibi bilgilerin açıklanmasını istedi.

Bakanlıktan gelen yanıtı değerlendiren Erkan Aydın, “Türkiye genelinde 123 bin ailenin elektrik borcunu ödeyemediği, Bursa da ise 23 bin 500 ailenin elektrik borcundan dolayı elektriği kesilmişti. Dün ise doğalgaz ile ilgili sorduğumuz sorunun cevabı geldi. Türkiye genelinde 590 bin aile, Bursa’da ise 34.000 ailenin doğal gazı kesik" dedi.

Hükümete seslenen Aydın, "Önümüz kış. Haydi yaz aylarında çok sorun değildi. Gündemde evin elektriği, doğal gazı var. Ancak hükümetin gündemindeyse Suriye gündemde. CHP zihniyeti ya da birtakım insanları gerçek gündemden saptıracak suni gündem yaratma çabaları var. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Pandemi şartları zaten ağır. Bunun üzerine elektik borcu, doğal gaz borcu eklendiğinde insanlar gerçekten geçinemiyor. Aileler üşüyor. Evin ışıkları kesiliyor. Hükümetinde bir an önce halkın gündeminde dönüp bunlara çözüm üretmesini talep ediyor ve konunun takipçisi olacağımızı söylüyoruz" dedi.

Enerji Bakanı Dönmez, “Bugünün şartlarında Türkiye'de kaç hanenin elektrik ve doğalgaz saati, borçlarından dolayı kapalı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Türkiye genelinde Eylül ayı sonu itibariyle, Üretilen 269.203.049 elektrik faturasından, sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif elektrik abone gruplarının yüzde 0.95'inde, üretilen 128.809.427 doğalgaz faturasından, sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif doğalgaz abone gruplarının yüzde 0.46'sında geçici olarak kesinti uygulanmış olup, mevzuatı kapsamında yükümlülüklerini yerine getiren bütün abonelere tekrar elektrik ve doğal gaz arzı sağlanmıştır."

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum