125 yıllık Hamidiye Su markasının adı değişti

125 yıllık Hamidiye Su markasının adı değişti

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir kararı daha skandal yarattı. 125 yıllık geçmişe sahip tarihi Hamidiye Su markasının ismini değiştirildi.

CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi tepki çeken bir uygulamaya daha imza attı. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamid Han’ın mirası olan Hamidiye suyu, İBB’nin azizliğine uğradı.

125 yıllık geçmişe sahip, kuruluşu Sultan 2. Abdülhamid'e dayanan ve adını Abdülhamid'den alan İBB iştiraki Hamidiye Su markasının ismi, yeni ambalajlarda ve şişelerde HMD olarak kullanmaya başlandı.

 

TEVFİK GÖKSU: İSTANBULLULAR HER ŞEYİN FARKINDA

 

İBB AK Parti Grup Başkanvekili, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Hamidiye'nin adının değiştirilmesine tepki gösterdi.

Göksu açıklamasında, ''4 yılda İstanbul’a “bir bardak” yeni içme suyu kaynağı kazandıramayan İBB Başkanı bu konudaki vizyonsuzluğunu, beceriksizliğini ve çaresizliğini tarihi “Hamidiye Suyu” ismini değiştirerek kapatmaya çalışmış. İstanbullular bu vizyonsuzluğu ve çaresizliği görüyor, İstanbullular her şeyin farkında.'' ifadelerine yer verildi.

 

HİLMİ TÜRKMEN: TARİHE HÜRMETSİZLİKTİR

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de İBB'ye tepki gösterdi.

Türkmen açıklamasında, ''Hamidiye Kaynak Suları, sadece bir marka değil, Sultan II.Abdülhamid Han’ın İstanbul'a içme suyu sağlamak için kurduğu tarihi bir değerdir. Adını “HMD” yapmak da bir marka değişikliği değil, tarihe çok ileri derece bir hürmetsizliktir. Bu kadarı sizin için bile fazla, yapmayın!'' dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.