'1400 sene geriye gidelim' diyen Cübbeli Ahmet ile Karamollaoğlu’nun din tartışması

'1400 sene geriye gidelim' diyen Cübbeli Ahmet ile Karamollaoğlu’nun din tartışması

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasında yaşanan “İslam” tartışması devam ediyor.  

Temel Karamollaoğlu, geçen günlerde T24’den Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlarken, “1400 sene önce ortaya atılan fikirleri bu çağda bile anlamak mümkün değil” diyerek tartışmalara sebep olmuştu.

REFORMCULARA KARŞI HAKKI HAYKIRDIK

Cübbeli Ahmet Hoca ise bu ifadelere karşın sosyal medya hesabından, “Biz yıllardır dinde reform ve güncellemeyi ağzına alan ve ‘14, 15 asır evveli uygulanamaz’ diyen her kim olursa olsun onlara karşı hakkı haykırdık! Bunu sohbetlerimizi takip eden herkes bilmektedir. Şimdi de Temel Bey böyle bir laf ettiği için hakkı söylemek durumundayız!” diyerek tepki göstermişti.

“BU VEBALDİR ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN”

Temel Karamollaoğlu ise basın toplantısında isim vermeden Cübbeli Ahmet Hoca’ya yanıt verdi. “Bazı arkadaşlar cümlenin sonunu başını alıyor ‘bak sen ne dedin’ diyor” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“‘La ilahe’ derseniz haşa ‘Allah yoktur’ dersiniz. Eğer orada o sözü keserseniz ‘bak adama küfre girdi’ derler. Ama ‘la ilahe illallah’ derseniz  ‘Allah’tan başka ilah yoktur’ demektir. Bir insan bu kadar gafil olur mu hele de alim geçinenler. İlk kelimeyi alacaksınız arkasından da ithama kalkışacaksınız Allah’tan korkun. Şu şahadet kelimesini de tekrar tekrar okuyun, söyleyin ondan sonra da üzerinde fikir nasıl söylenir öğrenin. Bu vebaldir. Allah yardımcımız olsun.”

“DEMAGOJİ YAPARAK KONUYU BAŞKA YERLERE ÇEKİYOR”

Twitter adresinden Temel Karamollaoğlu’nun konuşmasını paylaşan Ahmet Mahmut Ünlü, “Benim reddiyemi bitirmek için Temel Bey’in ‘1400 sene geriye kurban olayım, keşke ‘Asr-ı Saâdet’e dönebilsek, bu milleti döndürebilsek!’ demesi yeterliydi. Halbuki demagoji yaparak konuyu başka yerlere çekiyor ama bu sözleri diyemiyor” diye ekledi.

Cübbeli Ahmet Hoca’da devamında yaptığı paylaşımda, “Şimdi maksadını doğru anladığıma daha ziyâde emîn oldum ve bu reddiyeyi yaptığıma daha çok memnun oldum. Sonunu senden dinleyelim o zaman! Ne demek istedin” ifadelerini kullandı.

Dinde reform söylemlerine karşı çıkan cübbeli Ahmet Hoca daha önce de isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmiş asrı Saadet’e dönelim demişti. 

İşte Cübbeli'nin '1400 sene geriye gidebilseydik' dediği o video:

Temel Karamollaoğlu'nun Cübbeli'yi eleştirdiği o video:

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.