15 yaşında çocuk evliliğini savunan Fatih Erbakan, kendi kızlarına akademik kariyer istiyor

15 yaşında çocuk evliliğini savunan Fatih Erbakan, kendi kızlarına akademik kariyer istiyor

Fatih Erbakan'ın 'Kızlarınız 15 yaşında evlenmek istese ne yapardınız?' sorusuna verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 3 yıl önce Biz10 TV'de Zeynep Uzun'un konuğu olmuş ve çocuk yaştaki evliliklerle ilgili skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Anadolu'da yıllardan beri 14, 15, 16 yaşında evliliklerin olduğunu ve bu insanların mutlu yuvalar kurduklarını belirten Erbakan, '15 yaşında biri cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası geçerlidir. Şimdi yine o yaşlarda karşılıklı rıza ile, anne babalarının rızalarıyla evleniyor gençler. Bu evlilikten çocukları oluyor fakat 8 sene, 10 sene sonra polis gelip 'Erken yaşta kız çocuğunu alıkoydun' diyerek babayı alıp hapse götürüyor. Bu şu anda Türkiye'de uygulanan bir olay.' demişti.

Erbakan'ın bu açıklamalarına sosyal medya kullanıcılarından da tepki gecikmemişti.

 

 

KENDİ KIZINIZ 15 YAŞINDA EVLENMEK İSTERSE SORUSUNA NE YANIT VERDİ?

 

Erbakan'ın bu ifadelerinin ardından katıldığı bir programda kendisine yöneltilen 'Sizin kızınız 14 -15 yaşında evlenmek istese ne yaparsınız?' sorusuna verdiği yanıt tartışma yarattı.

 

Erbakan'ın açıklaması şöyle:

 

'Ben onu daha önce de bir canlı yayında ifade ettim. Ben kendi kızlarımın üniversiteyi bitirip hatta mümkünse yüksek lisans yaparak evlenmelerini isterim. Çünkü bizim ailemizde yüksek lisans ve doktora son derece yaygın. Benim babam, amcalarımın hepsinin akademik kariyerleri var. Doktoraları var. Ve dolasıyla tabi ki rahmetli babam da kız çocuklarının okuması en azından üniversiteyi bitirmesi konusunda son derece hassastı.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.