150 kilo bomba taşıyan PKK'lı terörist Mehmetçik'in dikkati sayesinde havada vuruldu!

150 kilo bomba taşıyan PKK'lı terörist Mehmetçik'in dikkati sayesinde havada vuruldu!

150 kilogram bomba taşıdığı öğrenilen paramotorlu bir terörist Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kaplan Harekatı kapsamında havada vurularak etkisiz hala getirildi. 

Terör örgütü PKK'nın 150 kilogram bombayla saldırı için görevlendirdiği kadın terörist, paramotoruyla hareket halindeyken havada öldürüldü.

Geçen yıl 12 Temmuz'da gerçekleşen olayın detayları ortaya çıktı.

'Doğa Zilan' kod adlı terörist Hediye Çerçi, PKK'nın Suriye'den getirdiği 150 kiloluk bombayı yükledi.

Ardından Hantur Dağı'nda konumlanan 40 kişilik time saldırı yapmak için yola çıktı. Bölgede gözetleme yapan tim, paramotoru fark etti.

 

HAVADA PARÇALANIP DAĞIN ETEKLERİNE DÜŞTÜ

 

Önce İHA sanılan paramotorun ne olduğu anlaşılınca keskin nişancılar tarafından yoğun ateşe tutuldu. Açılan ateş sonrasında paramotora yüklü bomba infilak etti. Havada parçalanan kadın terörist Hantur Dağı eteklerine düştü.

 

ppppppppppppppp.JPG

 

Kadın teröristin 2015'te terör örgütüne katıldığı ve Suriye'nin kuzeyindeki YPG'nin askeri kamplarında maket uçak, paramotor gibi hava araçlarıyla askeri üs bölgeleri ve karakollara yönelik nasıl ve ne şekilde saldırı düzenleneceğine dair sözde branş eğitimi aldığı ve PKK'nın silahlı kadın yapılanması YJA-Star bünyesinde oluşturulan sözde Delal Amed Hava Savunma Gücü içerisinde faaliyet gösterdiği belirlendi. 

Örgütün paramotor, bombalı maket uçak ve drone birimindeyken, kaçarak teslim olan A.D adlı kadın teröristte, Hediye Çerçi'yi fotoğrafından teşhis etti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum