16.İstanbul Bienali’nden renkli kapanış

16.İstanbul Bienali’nden renkli kapanış

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 16. İstanbul Bienali’nin kapanış partisini Facebook’un Türkiye’deki ilk topluluk merkezi ‘Facebook İstasyon’da gerçekleştirdi.

Facebook’un bu yıl, katkı sağlayan kuruluşlardan biri olduğu 16. İstanbul Bienali’nin başlığı Yedinci Kıta’ydı. Nicolas Bourriaud’nun küratörlüğünü üstlendiği ‘Yedinci Kıta’, insanoğlunun yarattığı kültürel ve çevresel kirliliğe dikkat çekti. Bienal, bu yıl 14 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da üç farklı noktada gerçekleşti.

Uluslararası dünyadan ve Türkiye’den 300’den fazla sanatçı, sanat profesyoneli, basın ve destekçinin katıldığı 16. İstanbul Bienali’nin Kapanış Partisi, Facebook ev sahipliğinde Facebook İstasyon’da gerçekleşti. Partide sahnede elektro-akustik üçlü Islandman; DJ kabininde ise Mr. Sür ile Kerem A. vardı.

Kapanış partisi, İKSV ve Facebook’un İstanbul Bienali’ni kapsayan işbirliğinin üçüncü ayağı oldu. İşbirliği kapsamında, Türkiye'deki Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Ankara Elçiliği, Goethe Enstitüsü ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından yürütülen 'Be Mobile Create Together!' misafir sanatçı programının söyleşilerinden biri de Facebook İstasyon’da yapıldı.

Üç farklı Facebook grubu tarafından yaratılan sanat rehberi “Facebook İstanbul Topluluk Rehberi” de 16. İstanbul Bienali süresince bienal mekanlarında dağıtıldı.

 

Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, şöyle dedi: “Dünya çapında 2,3 milyardan fazla insan tarafından kullanılan bir platform olarak, insanlara topluluk kurma gücü verme konusundaki rolümüzün farkındayız. Geçtiğimiz yıllarda, çok çalışarak ve büyük yatırımlar yaparak Türkiye’deki insanlara bu ülkedeki farklı topluluklara güç verme konusundaki kararlılığımızı gösterdik. Sanat toplulukları da, bu topluluklardan biri. Bu yılki İstanbul Bienali süresince İKSV ile yaptığımız iş birliği ve topluluk rehberimiz, Türkiye’deki sanatçıların ve sanatseverlerin topluluk kurmaları ve var olan topluluklarını büyütmeleri için yardımcı olma hedefimizde büyük bir adım oldu. Önümüzdeki dönemde de, Türkiye’deki yerel kültüre ve sanat topluluklarına ışık tutarak onların hikayelerini anlatmalarına yardımcı olmaya devam etmeyi umuyoruz.”
 

 

siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.