16 Temmuz tatil mi? Bayram Tatili kaç gün olacak?

16 Temmuz tatil mi? Bayram Tatili kaç gün olacak?

16 Temmuz 2021 Cuma resmi tatil olacak mı? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak. Bu yıl kurban bayramının tamamı hafta içine denk gelince bayram tatili ile ilgili farklı görüşler ortaya çıktı. Resmi tatil olan 15 Temmuz da bayram tatili ile birleşecek mi?

Bu yıl kurban bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban bayramı yaklaşırken vatandaşlar tatil hesabı yapmaya başladı ve tatilin kaç gün olacağı merak ediliyor.

Kurban Bayramı’nda yarım günlük arefenin resmi tatile eklenmesi durumunda tatil süresi 9 güne çıkacak. Böyle bir durumda ise Kurban Bayramı’nın 15 Temmuz’la birleştirilip birleştirilmeyeceği gündeme geldi. Resmi tatil olan 15 Temmuz’a 16 Temmuz da eklenirse tatil süresi 11 güne çıkabilir. Peki, 16 Temmuz 2021 Cuma resmi tatil mi, bayram tatili ile birleştirildi mi?

Kurban Bayramı’nın bu yıl tamamının hafta içine denk gelmesi nedeniyle bayram tatili ile ilgili farklı senaryolar ortaya çıktı. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü olan bayram tatiline yarım günlük pazartesi günkü arifenin de eklenmesi durumunda tatil süresi 9 güne çıkacak. Böyle bir durumda da 15 Temmuz’la birleştirilmesi gündeme gelecek.

16 TEMMUZ 2021 TATİL Mİ, CUMA RESMİ TATİL OLUR MU?

Bayram tatili süresinin 9 güne çıkarılmasına kesin gözüyle bakılırken 11 güne çıkarılması için 16 Temmuz’un da resmi tatil ilan edilmesi gerekiyor. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken önümüzdeki günlerde tatil süresiyle ilgili resmi açıklamanın yapılacağı düşünülüyor.

 

Ancak 16 Temmuz cuma resmi tatil ilan edilmese bile senelik izni bulunan kişiler sadece 16 Temmuz’da 1 günlük senelik izin kullanarak toplamda 11 gün tatil yapabilirler.

Öte yandan bazı işyerleri de ilerleyen süreçte alacağını bulundurmak kaydıyla çalışanlarına 11 gün izin verecek bununla birlikte ilerleyen süreçte 16 Temmuz yerine 1 gün çalışmaları talep edecek. Resmi karar öncesi işyerleri kendi kararlarını verirken resmi kararla birlikte ülke genelinde geçerli olacak durum da ortaya çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında millete sesleniş konuşmasında tatil süresini paylaşacağını ifade etti.

Kurban Bayramı 20 Temmuz Salı günü başlayıp 23 Temmuz Cuma günü bitecek. Kurban Bayramı tatiliyle ilgili detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bayram arefesi olan Pazartesi günü yarım gün bayramın ilk gününden son gününe olan salıdan cumaya kadar tam gün tatildir. Pazartesi günkü yarım gününü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Böylece vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 temmuz pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyor. 16'sında herkes mesaisinde olabilecek. '' dedi. 

16 TEMMUZ, 15 TEMMUZ İLE BİRLEŞTİ Mİ? 

16 Temmuz 2021 cuma gününün 15 Temmuz resmi tatil ile birleşip birleşmediği bugün yapılan Kabine'de netleşti.16 Temmuz Cuma akşamdan - 26 Temmuz Pazartesi sabaha kadar tatil oldu. 16 Temmuz yarım gün idari tatil olacak.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.