17-25 Aralık davasındaki 15 sanığa müebbet hapis

17-25 Aralık davasındaki 15 sanığa müebbet hapis

17-25 Aralık soruşturmasında FETÖ elebaşı Gülen ile eski emniyet müdürleri ve ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan eski komiser Hüseyin Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu davada, 15 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

17-25 Aralık soruşturmasında FETÖ elebaşı Gülen ile eski emniyet müdürleri ve ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan eski komiser Hüseyin Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu firari 67 sanığın yargılandığı davada, 15 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

17-25 Aralık soruşturması davasında müebbet hapsi yağdı. İlgili tarihlerde yapılan operasyonlarla kumpas kurup usulsüzlükler yaptıkları iddiasıyla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürleri ve ABD'deki Hakan Atilla davasında tanık olan yapan eski komiser Hüseyin Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu, 6'sı firari olan davada 15 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Toplam 67 sanığın yargılandığı 17-25 Aralık girişiminde, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinin karşısında bulunan binada yapılan duruşmada mahkeme, davaya ilişkin kararını açıkladı.

YAKUP SAYGILI DAİHİL 15 KİŞİYE MÜEBBET HAPİS

Son duruşmada mahkeme, eski emniyet müdürleri Yakub Saygılı, Kazım Aksoy, Yasin Topçu ve Nazmi Ardıç’ın aralarında bulunduğu 15 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski emniyet müdürü Hamza Tosun, ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan eski komiser Hüseyin Korkmaz, eski polisler Alparslan Çalışkan, Sinan Sağyalavaç ve Hayri Akın'ın firari olmaları nedeniyle dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Duruşmada mahkeme, eski bakan Erdoğan Bayraktar ve oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ı dinledikleri iddiasıyla 6 sanığın ‘’kişisel verilerin hukuka aykırı kaydedilmesi’’ suçundan dosyalarının ayrılarak, başka bir esas numarası ile yeniden yargılanmasına karar verdi.

Ayrıca mahkeme, bazı sanıkları da "silahlı terör örgütüne üye olma", "özel hayatın gizliliği" ve "usulsüz dinlenme suçlarından değişen oranlarda hapis cezasına çarptırdı.

NE OLMUŞTU?

17-25 Aralık 2013’de bakan çocukları ile Bilal Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet soruşturması adı altında yürüten operasyonunda eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ile birlikte; emniyet mensupları Kazım Aksoy, Arif İbiş, Mustafa Demirhan ve Hüseyin Korkmaz 4 Eylül 2014’de tutuklanmıştı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.