17 gündür havalimanında bekliyor

17 gündür havalimanında bekliyor

Çin'den kaçarak Türkiye'ye iltica talebinde bulunan aralarında hamile kadın ve çocukların da olduğu 35 Uygur Türk'ü 17 gündür havalimanında kalıyor. Türkiye'ye giriş izini bekleyen Uygur Türkleri için Atatürk Havalimanı'nda özel bir paravan yapılarak, yem

Çin'den kaçan 35 Uygur Türk'ü, çeşitli havayolları ile Dubai, Katar ve Malezya üzerinden İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapmayı hedefleyen 35 kişi, vizeleri olmadığı için pasaport kontrolüne takıldı. Dış hatlar geliş katı 224 numaralı körüğün yanına paravanla çevrilen alana yerleştirilen 35 kişi, burada 17 gündür yaşıyor. Bir çocuk ve bir kadının hastalanması üzerine hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Yeme içme ihtiyaçları burada karşılanan kadın, çocukların da aralarında bulunduğu Uygur Türkleri, Türkiye'ye giriş izini bekliyor.

Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV da, Türkiye'ye iltica talebinde bulunan Uygur Türkleri'ni ağırlıyor. Resmi bir yanıt gelene kadar havalimanında ihtiyaçlarının giderileceğini belirten yetkililer, gerekli durumlarda sağlık hizmetinin de verildiğini aktardı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.