17 HDP yöneticisi tutuklandı, 3 isim serbest!

17 HDP yöneticisi tutuklandı, 3 isim serbest!

Gözaltındaki siyasetçilerden Altan Tan, Gülfer Akkaya ve Sırrı Süreyya Önder serbest bırakılırken, Kars Belediye Eş Başkanı Bilgen’in de olduğu bazı HDP’li isimler tutuklandı. İçişleri Bakanlığı, Kars Valisi’ni Belediye Başkanvekili olarak görevlendirdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ‘Kobani eylemleri soruşturması’ kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve eski milletvekillerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 siyasetçinin tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemedeki ifadeleri sona erdi.

 

Duruşmaya avukatların alınmaması üzerine polis bariyerinin arkasından gözaltındaki müvekkillerine seslenen avukatlar, “Duruşma salonun içine girmeyin, hukuksuz bir işlem yapıyorlar. Avukatlarınızı içeri almıyorlar” dedi.

 

Avukatları duruşma salonuna almadan kararı okuyan mahkeme eski milletvekili Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder ve HDP MYK üyesi Gülfer Akkaya’yı hakkında adli kontrolle serbest bırakırken, aralarında Kars Belediye Eş Başkanı Bilgen’in de olduğu 17 HDP yöneticisi tutuklandı.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kars Valisi Türker Öksüz İçişleri Bakanlığının 02.10.2020 tarihli onayı ile Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi” denildi.

 

Tutuklanan isimler şöyle:

HDP Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, HDP MYK üyesi Alp Altınörs, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekili Ayla Akat Aka, BDP eski Eş Genel Başkanı ve milletvekili Emine Ayna, HDP eski MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, HDP eski Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt ve Prof. Dr. Emine Beyza Üstün.

 

NE OLMUŞTU?

‘Kobani olayları soruşturması’ kapsamında aralarında Ayhan Bilgen ve HDP’li eski milletvekilleri, belediye başkanları ile MYK üyelerinin de olduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gıda zehirlenmesi sonucu rahatsızlanan gözaltındaki siyasetçilerle görüşen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, hastaneye kaldırılan Ayhan Bilgen’in serum verildikten sonra emniyete getirildiğini, 2 siyasetçinin halen hastanede oldukları bilgisini paylaşmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltında olan Sırrı Süreyya Önder, Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün, Bircan Yorulmaz, Bülent Barmaksız, Can Memiş, Dilek Yağlı, Gülfer Akkaya, Günay Kubilay, Zeki Çelik, Ali Ürküt, Altan Tan, Pervin Oduncu, Alp Altınörs, Berfin Özgü Köse, Cihan Erdal, Ayhan Bilgen ve İsmail Şengün’ün gözaltı süreleri 4 gün daha uzatılmıştı.

Gözaltında bulunan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen sosyal medyadan görevinden istifa edeceğini duyurmuştu. Bilgen, “Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim” ifadesini kullanmıştı.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum