17 Mayıs günü 2 milyon vatandaş AVM'ye koşmuş!

17 Mayıs günü 2 milyon vatandaş AVM'ye koşmuş!

Vatandaş 17 günlük tam kapanmanın ardından ilk gün adeta alışveriş merkezlerine akın etti.

17 Mayıs günü Türkiye genelinde sadece 1 günde 2 milyondan fazla kişi AVM'ye gitti.

Kapanmanın ardından vatandaş soluğu AVM’lerde aldı. Pazartesi günü 2 milyondan fazla kişi AVM’lere koştu. En çok teknoloji ve çocuk giyim ürünü satıldı

Pazartesi günü sabah 10'da kapılarını ziyaretçilerine açan AVM'ler gün boyunca oldukça yoğun bir trafik yaşadı.

Sabah gazetesinden Fulya Öztürk'e konuşan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "17 Mayıs'ta alışveriş merkezleri pandemi öncesi dönemin yüzde 70'ini yakaladı. Türkiye genelindeki 441 AVM'yi bir günde 2.2 milyon kişi ziyaret etti. Bu bize tünelin ucunda ışığın belirdiğini gösteriyor" dedi.

AKŞAM 20.00'DE KAPANACAK
17 Mayıs'ta başlatılan kontrollü normalleşme sürecinin bir halkası olarak kapılarını açan AVM'ler, 1 Haziran'a kadar hafta içi her gün 10.00 ve 20.00 saatleri arasında hizmet verecekler. Bu tarihten sonra kademeli olarak hafta sonu da açılmayı beklediklerini söyleyen Altaş, şöyle devam etti: "Beklentimiz ilk önce cumartesi günlerinin açılması ardından pazar günü de açılmak. Ekonominin tüm kademeleri ile normalleşme sürecine geçmesi elbette en büyük arzumuz. Bu noktada hepimize büyük sorumluluklar düşüyor." Altaş, önceki gün en fazla ilgiyi ise gözlükçü, teknoloji ve yapı marketlerinin yanı sıra çocuk giyim mağazalarının gördüğünü söyledi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.