17 ülkeye tabanca ihracatı

17 ülkeye tabanca ihracatı

Geçen yıl Trabzon’da imal edilen tabancaların 17 ülkeye ihracı 2 milyon 344 bin dolarlık bir gelir sağladı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan yaptığı açıklamada, kentte tabanca imalatı yapan firmaların Ar-Ge yatırımlarına büyük önem verdiğini bildirdi.  Ar-Ge yatırımlarının, imalatta son teknolojiye ulaşma noktasında çok önemli olduğunu belirten Gürdoğan, "Firmalar, Ar-Ge yatırımlarını her geçen yıl artırarak son teknolojide ürünler üreterek ihraç ediyor. İhracatın her geçen yıl artması ülkemiz ihracatına, ilin ekonomisi ve istihdamına önemli katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Gürdoğan, Trabzon'da imal edilen tabancaların 2017 yılında 17 ülkeye ihraç edildiğini vurgulayarak, "Bu ihracat karşılığında 2 milyon 344 bin 500 dolar girdi sağlandı. Tabanca ihracatında bir önceki yıla oranla yüzde 36 artış sağlandı. Tabancalar, başta Sudan, Azerbaycan, Paraguay, Guatemala, Burkina Faso gibi ülkelerin güvenlik teşkilatları için ihraç ediliyor." diye konuştu.

-“TRABZON TABANCA VE AV TÜFEĞİ İHRACATINDA DA MARKA HALİNE GELECEK”-

Trabzon'da imal edilen yivsiz av tüfeklerinin de ihraç edildiğini aktaran Gürdoğan, şunları kaydetti:

"Yivsiz av tüfeği ihracatı karşılığında 180 bin dolar döviz girdisi sağlandı. 10 ülkeye ihraç edilen yivsiz av tüfeği ihracatının da önümüzdeki dönemde daha üst rakamlara ulaşacağını tahmin ediyorum. Trabzon'un tabanca ve av tüfeği ihracatında marka haline gelerek savunma sanayi alanında söz sahibi olmaya başlayacağına inanıyorum."

-"DOĞU KARADENİZ SAVUNMA SANAYİNE YÖNELİK GÜÇLÜ ÜRETİM ALTYAPISINA SAHİP"-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz'in savunma sanayine yönelik güçlü üretim altyapısına sahip olduğunu söyledi.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) iş birliğinde Trabzon başta olmak üzere bölgede üretilen savunma sanayi ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda yüksek talep gördüğünü belirten Hacısalihoğlu, "Özellikle orta ve yüksek teknolojik yatırımlar açısından bu güçlü altyapı daha da gelişme gösterecek potansiyel içermektedir. TTSO, bu tesislerimizin ürünlerinin patent ve modelleme çalışmalarının geliştirilmesine destek sağlamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

-"YURT DIŞINA İHRACAT ARTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"-

Suat Hacısalihoğlu, yapılan çalışmalar neticesinde özellikle savunma sanayisinde Türkiye'nin ithal girdilerinin yerli üretimle karşılanması konusunda önemli bir altyapı oluşturulduğunu da vurguladı.

Trabzon'un bu anlamda öne çıkan illerin başında geldiğini ifade eden Hacısalihoğlu, mühendislik ve teknik alandaki bilgi ve tecrübeye sahip firmaların savunma sektörüne yönelik ürünlerinin yurt dışına ihracatı arttırmaya çalıştığını belirtti.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.