18-25 Mayıs haftası vizyon filmleri

18-25 Mayıs haftası vizyon filmleri

18 Mayıs haftasında hangi filmler vizyona girdi? İşte haftanın vizyon filmleri;

Bu hafta vizyona giren filmleri siz sinemaseverler için haberimizde hazırladık.

Türkiye’de bu hafta 5’i yerli 6’sı yabancı toplam 11 film vizyona girdi. Bu hafta vizyonda izleyiciyi keyiflendirecek komedi ağırlıklı filmler bulunuyor. Cem Yılmaz’ın son filmi Arif v 216 ikinci kez seyirci ile buluşacak.

İşte 18 Mayıs haftasında vizyona giren filmler:

arifv216-siyaset-cafe.jpg

ARİF V 216

İkinci kez seyirci ile buluşacak olan Arif v 216 filminin yönetmen koltuğunda Kıvanç Baruönü bulunuyor. Komedyen Cem Yılmaz’ın kendi yazdığı ve başrolünde yer aldığı filmde; uzaydan dünyaya gelen ve artık insan olmak isteyen, insan gibi yaşamak isteyen robot 216 ile arkadaşı Arif'in başına gelenler anlatılıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Ozan Güven, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Seda Bakan, Farah Zeynep Abdullah, Çağlar Çorumlu, Ahu Yağtu, Özge Özberk, Mert Fırat ve Can Yılmaz gibi isimler yer alıyor.

sinema-siyaset-cafe.jpg

BAL KAYMAK

Onur Tan’ın kendi yazdığı ve yönettiği filmin konusu; küçücük boyuna kocaman bir kalp sığdıran küçük kız çocuğu Bade’nin, dünyanın en iyi balını üreten aksi dedesi ve dünyanın en iyi kaymağını yapan küskün ninesi arasında kalışının umut dolu hikâyesini ele alıyor. 

Balkan rüzgarının estiği filmin müzikleri Yıldıray Gürgen imzası taşıyor. Filmde; Tarık Ünlüoğlu, Beren Gökyıldız, Filiz Ahmet, Sabina Toyza, Kenan Çoban gibi isimler oynuyor.

sinema1-siyaset-cafe.jpg

KİRAZ MEVSİMİ

Filmin konusu, babasıyla yaşadığı kasabanın bir türlü hayallerini gerçekleştirmesine izin vermediğini düşünen bir gencin, maden ocağında çalışmaya başlamasıyla gelişen olayları ele alıyor.

Yönetmenliğini Durmuş Akbulut’un üstlendiği filmin başrollerinde Taylan Güner, Turan Özdemir, Tolga Demircan, Serhan Süsler, Yakup Yavru Emre Ertunç, Pelin Ermiş ve Serap Oğan Eren gibi isimler yer alıyor.

sinema2-siyaset-cafe.jpg

3 VAKTE KADAR

Komedi türündeki filmin konusu, çocukluğundan beri âşık olduğu kıza derdini anlatmanın yollarını arayan bir gencin hikâyesini ele alıyor.

Ferit Çetinkaya’nın yönettiği filmin başrollerinde Hasan Gümet, Köksal Baba, Meryem İrem Şahin, Ayberk Yeşilbursa ve Doğa Konakoğlu rol alıyor.

sinema7-siyaset-cafe.jpg

SAPLANTI – SIEMBAMBA

Güney Afrika yapımı korku türündeki filmin konusu şöyle: 19 yaşında bir genç olan Chloe, yaşadığı tek gecelik ilişkiden hamile kalmış, çocuğunun doğumu için annesinin yaşadığı memlekete dönmüştür. Annesinin desteğiyle çocuğunu dünyaya getiren Chole, anne olmanın yükünü kaldıramaz ve suçluluk duygusu hisseder. Genç kadın, bir süre sonra paranoyak bir hale dönüşerek, garip sesler işitmeye, çocuğunun etrafında kötü varlıklar olduğunu hissetmeye başlar.

Yönetmenliğini Darrell Roodt’un üstlendiği filmde, Thandi Puren, Reine Swart, Deanre Reiners, Brandon Auret gibi isimler yer alıyor.

sinema3-siyaset-cafe.jpg

MEZARLIK

Korku türündeki filmde, ailesini yangında kaybeden zihinsel engelli bir adamın sonradan öğrendikleri karşısında ailesinin intikamının peşine düşmesi konu alınıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Fuat Yılmaz’ın üstlendiği filmde Murat Seviş, Hakan Esen, Gökhan Eksen, Barış Çon, Tahsin Dursun ve Nihal Candan oynuyor.

sinema6-siyaset-cafe.jpg

DAHA YENİ BAŞLADIK – JUST GETTİNG STARTED

Komedi türündeki filmin konusu şöyle: Hayatını bir parti gibi yaşayan Duke, çalıştığı eğlence mekanının aynı zamanda müdürlüğünü yapmaktadır. Eğlenirken bir yandan da çalışan Duke, müşterilerinin gözdesi olmuştur. Ancak Leo’nun gelişiyle tüm dengeler altüst olur. Leo, müşterilerin ilgi odağı haline gelir ve Duke bu durumdan fazlasıyla rahatsızdır. İkili çetin bir rekabete girişir.

Yönetmenliğini Ron Shelton’ın yaptığı filmin başrollerini, Morgan Freeman, Tommy Lee Jones ve Rene Russo paylaşıyor.

sinema5-siyaset-cafe.jpg

PARTİLERDE KIZ TAVLAMA SANATI

John Cameron Mitchell’in yönetmenliğini üstendiği filmde, bir partide tanışan iki gencin birlikte geçirdikleri zaman anlatılıyor.

Filmin başrollerinde Nicole Kidman, Elle Fanning, Alex Sharp, Ruth Wilson, Alice Sanders ve Stephen Campbell Moore yer alıyor.

sinema4-siyaset-cafe.jpg

DEADPOOL 2

Yönetmenliğini David Leitch’in yaptığı filmin başrollerinde Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin, Brianna Hildebrand, T.J. Miller, Leslie Uggams, Bill Skarsgard, Zazie Beetz, Terry Crews, Julian Dennison ve Rob Delaney rol alıyor.

İkinci serisi çekilen filmin konusu şöyle: Kız arkadaşı ile mutlu bir ilişki yaşayan Deadpool’un düzeni, Cable’ın gelişi ile bozulur. Gelecekte tehdit oluşturacak bir çocuğun peşinde olan Cable’ı durdurabilmek için Deadpool, süper güçlere sahip bir ekip kurar.

sinema8-siyaset-cafe.jpg

YAKIŞIKLI PRENS – CHARMİNG

Haftanın animasyon filmi olan “Yakışıklı Prens”in konusu şöyle: Son derece yakışıklı ve çekici olan prens Philippe’e kara büyü yapılmıştır. Bu büyünün etkisi ile Pamuk Prenses, Uyuyan Güzel ve Külkedisi prense aşık olurlar.

Büyüyü bozmak zorunda olan prense babası Kral Charming ültimatom verir. Prens 21 yaşında girmeden önce gerçek aşkı bulmazsa tahttaki tüm haklarını yitirecektir. Prens Philippe, kara büyüyü bozmak ve gerçek aşkı bulmak için tehlikeli bir maceraya atılır.

Amerikan yapımı olan animasyon filmin yönetmen koltuğunda Ross Venokur oturuyor.

odullu-kisa-filmler-siyaset-cafe.jpg

ÖDÜLLÜ KISA FİLMLER

Bu hafta 5 kısa film, bir seçki halinde seyirci ile buluşuyor. Oscar ve Cannes adayı, ödüllü kısa filmler Türkiye’de ilk kez 18 Mayıs 2018’te vizyona girdi.

İşte vizyona giren ödüllü kısa filmler;

Death of a Shadow / Belçika, 2012
Everything Will Be Okay / Avusturya, 2015
French Roast / Fransa, 2008
Miracle Fish / Avustralya, 2009
Waves '98 / Lübnan, 2015

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.