+18 sitelere mobil cihazlardan girenlere büyük şok

+18 sitelere mobil cihazlardan girenlere büyük şok

Mobil cihazlardan +18 sitelere girenlere kötü haber. Bir güvenlik şirketinin verdiği bilgiye göre, bu sitelere telefon ve tablet cihazlarından girenlerin kişisel bilgileri ele geçiriliyor. Şirket bu sitelerdeki zararlı yazılımın riskine dikkat çekiyor

+18 diye bilinen ve c.nsel içerikli yayın yapan sitelere mobil cihazlardan (telefon, tablet) girenlerin büyük risklerle karşı karşıya olduğu bildirildi.

İngiltere’nin başkenti Londra merkezli Wandera adındaki güvenlik şirketi mobil cihazlardaki Zaralı yazılımlar hakkında yaptığı araştırmayı paylaştı.

Şirket, mobil cihazlardaki zararlı yazılımların oluşturduğu riske dikkat çekerek, “zararlı yazılımların 4’te 1’i +18 (p.rno) sitelerden oluşuyor” bilgisini paylaştı.

Şirketin araştırmasına göre, cep telefonlarından p.rno izlemek masaüstü bilgisayardan ve laptop’tan izlemekten daha çok risk taşıyor.

 

ANDROİD İŞLETİM SİSTEMİ

Wandera güvenlik şirketi, özellikle Android işletim sistemi kullanan cep telefonlarının bilgisayarlar kadar güvenli olmadığı için zararlı yazılımlara karşı daha korumasız. Bu da internet korsanlarının kolaylıkla suistimal edeceği zayıf noktalara daha kolay ulaşabilmesini sağlıyor.

Araştırmada ayrıca, kişisel bilgi güvenliğinin p.rno izlenen sitelerde oldukça zayıf olduğu ve bu sitelerin en az güvenilir kategoride yer aldığı ortaya çıktı.

 

800 BİN KULLANICININ BİLGİLERİ ELE GEÇTİ

Wandera’nın verdiği bir başka bilgi ise, yetişkinlere içerik sunan her 50 siteden 40’ının bilgileri sızdırma riskinin çok yüksek olduğunu gösteriyor.

2016 yılında çok bilinen bir p.rno sitesinin 800 bin üyesine ait kişisel bilgileri açığa çıkarak ifşa edilmişti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.