18 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor?

18 yaş üstü aşılama ne zaman başlıyor?

Aşılamada bir rekora giden Türkiye'de 18 yaş üstü vatandaşların cuma gününden itibaren aşıları yapılabilecek

Sağlık Bakanı Koca, "Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes aşı randevusu alabilecek. Gençlerimizin bağışık olmalarıyla üniversiteler çok rahat açılabilecek" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. 

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları: 

Salgın yönetiminin en zorlu günleriydi. Birazdan bu dönemin açtığı hasarla ilgili bazı bilgileri paylaşacağım. Hastalığı geçirdikten 45 gün sonrasında 65 yaş üzerinde vefatın iki kattan fazla arttığını tespit ettik. Gelecek 3 yıl bu hasarı telafi etmekle geçecek.

Kalp krizi teşhisleri salgın döneminde yüzde 56 azalmasına rağmen kalp krizine bağlı ölümler yüzde 10'dan fazla artış gösterdi. Benzer birçok hastalığın teşhisinde azalış olurken o hastalığa bağlı kayıplarda artış yaşadık.

 

18 yaş üstüne aşılama başlıyor

Dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini yürütüyoruz. Kahraman sağlık çalışanlarımızın gücüne güvenin. Cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes aşı randevusu alabilecek. Gençlerimizin bağışık olmalarıyla üniversiteler çok rahat açılabilecek.

Delta varyantı 16 ilde görüldü

Delta Plus'ı ülkemizde tespit etmedik. Delta varyantıyla ilgili 134 vakamız oldu. Toplam 16 ilimizde görüldü. Yoğunluklu olarak İstanbul'da görüldü. Delta varyantında iki doz aşının daha etkili olduğunu biliyoruz. Gelecek süreçte iki aşı arasında 6 haftalık süreyi 4 haftaya çekebiliriz.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.