19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı?

19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı?

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tarihi yaklaşırken 19 Mayıs'ta yasak var mı sorusunun yanıtı merak konusu oldu.

Tam kapanma süreci 17 Mayıs itibarı ile sona erdi ve kademeli normalleşmeye geçildi. Bu noktada, 19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı var mı konusu, milyonların gündeminde yer alıyor.

Bilindiği gibi, 19 Mayıs resmi tatil günleri arasında yer alıyor ve daha önceki resmi tatil günlerinde sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanmıştı. Peki, 18-19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı olacak mı, birleştirilecek mi?

 

18-19 MAYIS YASAK VAR MI, TATİL Mİ?
 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ülkemizde resmi tatil günleri arasında yer alıyor. Daha önceki resmi tatillerde sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanmıştı. 19 Mayıs'ta yasak var mı sorusu dünkü Kabine Toplantısı ile yanıt buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kabine Toplantısı kararlarından tam kapanma uzatıldı mı sorusunun yanıtına da ulaştı. Tam kapanma 17 Mayıs tarihinde son bulacak ve 1 Haziran'a kadar kademeli normalleşme kararları yürürlükte olacak.

 

19 MAYIS'TA YASAK VAR MI?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda 19 Mayıs'ta yasak konusuna değinmedi. İçişleri Bakanlığından da 19 Mayıs'ta yasak olduğuna dair bir genelge yayınlanmadı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.