19 Mayıs'ta yapılmak istenen küstah girişim engellendi!

19 Mayıs'ta yapılmak istenen küstah girişim engellendi!

Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100. yıldönümünde sözde “Pontus Soykırımı'nın 100’üncü Yılı” konulu bir etkinlik Ankara Valiliği tarafından engellendi.  

Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100. yıldönümünde küstah girişim son anda engellendi. 

CHP ve HDP'ye yakın KESK merkezinde gerçekleştirilmek istenen Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi adlı kuruluş sözde “Pontus Soykırımı'nın 100’üncü Yılı” konulu bir etkinlik düzenlemek istedi. Ankara Valiliği, sözde Pontus etkinliğinin Yunanistan’ın kampanyalarına paralel olarak yapılmak istenen toplantıyı şikayetler üzerine yasakladı.

Anadolu’yu işgal etmek isteyenleri yerle bir edilen Kurtuluş Savaşı’nın 100. yılında, döneminin iftiraları da hortluyor. Türkiye’nin, Milli Mücadele fitilinin ateşlendiği Samsun’dan 19 Mayıs’ta başlayarak 100. yılına gelmişken ve  2023’e kadar İstiklal Harbi’ni kutlamaya hazırlandığı görkemli etkinlikler, Ermeni yalanlarının ardından şimdi de Pontus iddiasıyla bulandırılmaya çalışılıyor. 

PONTUS YALANINI GÜNCELLEMEK İSTİYORLAR

Geçmişte Ermeni ve Rumları Sevr planları için kullananlar 100 yıl sonra Anadolu üzerindeki hesaplarını sözde soykırım iddialarını güncelleyerek ülkelr arası ilişkileri gerçek isteniyor. 1970’li yıllarda Siyonist terör örgütü ASALA ile aynı anda başlatılan sözde ‘Ermeni Soykırımı’ kampanyasına, hemen ardından Kürtlerin istismarı için bölücü terör örgütü PKK’nın ortaya çıkmıştı. Türkiye’yi yalan ve iftiralarla sözde köşeye sıkıştırmak isteyenlerin açmak istediği konu başlıklarına son dönemde sözde ‘Pontus Soykırımı’ yalanı da eklenmek isteniyor. 

YUNANLILAR SÖZDE SOYKIRIM ADINA ETKİNLİKLER DÜZENLEYECEK 

Pontus yalanı özellikle Yunanistan’ın destekleriyle son yıllarda ivme kazanarak. Yunan Meclisi, 1994 yılında aldığı kararla, sözde ‘Pontus Soykırımı’ iddiasını devlet tezi haline getirmişti. Pontus rüyası kuran Türkiye düşmanı çevreler de son dönemde bu propagandayı artırdı. Yunanlılar sözde soykırımın 100. yıldönümü iddiasıyla etkinlikler düzenleyecek; Pam-Pontuslular Federasyonu (POE) Atina ve Pire’de anma etkinlikleri yapacak. Yunanlılar 19 Mayıs’taki bir dizi etkinliğin ardından Atina’daki Türk büyükelçiliğine yürüyerek sözde soykırımı anlatan bildiriler okuyarak gerginlik çıkaracak. 

VALİLİK YUNAN PROVOKASYONUNA İZİN VERMEDİ

Pontus yalanını sıcak tutmak isteyen Türk ve Türkiye düşmanı çevreler, Türkiye’de son dönemde sağlanan demokratik ortamı da istismar etmeye başladı. İstismar girişiminin son örneği başkent Ankara’da yaşandı. CHP ve HDP'ye yakınlığı ile bilinen KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın genel merkezinde toplanmak isteyen Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi üyeleri, Kurtuluş Mücadelesi’nin 100. yıldönümü 19 Mayıs'ta sözde ‘Pontus Soykırımı’nın 100. yıldönümüymüş gibi anmaya kalkıştı. Ankara Valiliği’nin izin vermeyerek büyük bir provokasyonu önlediği etkinlikte, sözde soykırım iddiaları seslendirilecekti. 

pontus2.jpg

 TOPLANTIDA CHP FETÖ HDP İZİ 

Sınır güvenliğimiz için gerçekleştirilen Afrin harekâtı için “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” diyen Türk Tabipler Birliği’nin destekçisi CHP ve HDP'ya yakınlığı ile bilinen KESK tarafından tertiplenmek istenen toplantı, eğer düzenlenseydi Fikret Başkaya’nın açılış konuşmasıyla başlayıp, Mahmut Konuk’un moderatörlüğünde yürütülecekti. 

Sözde Pontus soykırım konuşmacıları ise Mert Kaya, Okan Levent Küçükersan, Ramazan Gezgin olarak belirlenmişti. Moderatör Mahmut Konuk, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından KHK ile sağlık memurluğu görevinden ihraç edilmiş bir isim. Mahmut Konuk, “Hrant’ın Bıraktığı Yerden Öncesi ve Sonrasıyla 1915, İnkar ve Yüzleşme” ile “1915 ve Sonrasında Pontus Soykırımı” gibi derlemelerin yazar ve editörleri arasında bulunuyor. Pontus hayranlığıyla bilinen Mert Kaya da “Müslümanlaş(tırıl)mış Rumlar” kitabının yazarı.

KUVAY-İ MİLLİYE RUHU RAHATSIZ ETTİ 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 19 Mayıs 1919 harekatının 100. yılı etkinlikleri, Milli Mücadele’nin ilk ateşinin yakıldığı Samsun’dan başladı. Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basarak başlattığı Milli Mücadele, bağımsız Türkiye yolunda atılan adımların en önemlisi oldu. Bu yıl başlayan ve Cumhuriyetin ilanının 100. yılına, yani 2023’e kadar devam edecek etkinlikler kapsamında Milli Mücadele ruhu canlı tutulacak.

pontus3.jpg

19 Mayıs 1919’un 100. yılı vesilesiyle başta Samsun olmak üzere 2019 yılı boyunca tüm Türkiye’de gençlik, spor ve kültür etkinlikleri düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Amasya Tamimi, Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlanacak. Ermeni iddiaları, Dersim ve PKK’nın ardından pişirilen Pontus hezeyanı, Türkiye’deki Kuvâyi Milliye coşkusunu bulandırmayı hedefliyor.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.