2 bin 500 yıllık oyun seyirci karşısına çıktı

2 bin 500 yıllık oyun seyirci karşısına çıktı

2 bin 500 yıl önce yazılan oyun, İzmir Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali'nde seyirci ile buluştu.

İzmir’de bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Bergama Tiyatro Festivali’nde 2 bin 500 yıl önce yazılan bir başyapıt sergilendi.

Eski Yunan’ın üç büyük tragedya yazarından biri olan Sophokles’in 2 bin 500 yıl önce yazdığı eser, İzmir Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali'nde seyirci ile buluştu.

Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun bu yıl 1’incisini düzenlediği İzmir Bergama Uluslararası Tiyatro Festivali, 'Zincire Vurulmuş Antigone' oyunu ile sahne açtı.

34830qicvrts0935.jpg

SEYİRCİ DEVAMINI BEKLİYOR

Dünyaca ünlü eserlerin sahnelendiği festival tiyatroseverler tarafından büyük beğeni topladı. Seyirci festivalin devamının gelmesi gerektiğini, Bergama’nın tanıtımı için bu etkinliklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

73485y8t493ut3q0.jpg

FESTİVAL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bergama Kültür Merkezi önünden belediye bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan festival, dört gün boyunca tiyatroseverlerin akınına uğradı. Kentin tarihi dokusuyla bütünleşen oyunlar, Bergama’nın sokaklarında tiyatro seyircisi ile buluştu.

34782urmn0-c430q.jpg

BAYRAM COŞKUSU YAŞANDI

13 Mayıs’ta sona eren festivalde, adeta bayram coşkusu yaşandı. Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, Doğu ve Batı müziklerini seslendirdikleri performanslarıyla ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.