2. Reza Zarrab vakası patladı

2. Reza Zarrab vakası patladı

1.4 milyar dolar yatırımla açılan Mardan Palace otelinin sahibi Telman İsmailov'a açılan 62.5 milyon dolar kredi battı. Halkbank'ın verdiği kredinin teminatı ise hazine arazisi çıktı.

 

Halkbank’ta İran asıllı Reza Zarrab’tan sonra, bu kez de Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov skandalı patlak verdi.


Taraf’ın haberine göre, Halkbank’ta İran asıllı Reza Zarrab’tan sonra Azerbaycan asıllı Telman İsmailov skandalı patlak verdi.

1.4 milyar dolarla Türkiye’nin en pahalı oteli Marden Palace’ı yapan ve açılışına dünyaca ünlü yıldızları davet eden Telman İsmailov’a verilen 62.5 milyon dolar kredinin göre ödemesinde sorun çıktı.

Banka yönetimi kredi için araştırma başlatınca, teminat olarak alınan arsanın Hazineye ait olduğu anlaşıldı.

Krediyi verenlerin ‘Havuz medyası’na 200 milyon dolar kredi açan Hüseyin aydın ile kutucu Müdür Süleyman Aslan olduğu ortaya çıktı.

Hüseyin Özay’ın haberine göre, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda evinden ayakkabı kutusunda milyon dolarlar çıkan eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Reza Zarrab skandalının ardından İran asıllı Telman İsmailov skandalı ortaya çıktı.

İddiaya göre, Halkbank, yaklaşık beş yıl önce dünyaca ünlü yıldızarın katılım ile açılan Mardan Oteli’ne, 62.5 milyon dolarlık kredi açtı.

Kredinin geri ödemelerinde sıkıntı yaşanınca banka uzmanları, oteli mercek altına aldı.

Yapılan incelemede ise otelin bir kısmının kamu arazisine kurulu olduğunu yani ipotek değerinin olmadığını tespit ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.