2 saatte 30 artçı! Balıkesir'de korkutan depremler

2 saatte 30 artçı! Balıkesir'de korkutan depremler

Balıkesir'in Karesi ilçesinde, 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir'in Karesi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Daha sonra yine Karesi ilçesi Çaypınar merkez üssü olmak üzere 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Deprem İstanbul, Bursa ve çevre illerde de hissedildi.

Saat 01.13'teki 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından 2 saat içinde 30 artçı sarsıntı kaydedildi.

Art arda 2 depremin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yücel, "Çok şükür ki şu an olumsuz bir haber yok." dedi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da gece yarısında oluşan depremler için, "Karesi İlçemiz kırsalında meydana gelen 4.1 ve 4.7 büyüklüğündeki iki deprem sonucunda ilk tarama sonuçlarına göre olumsuz bir durum bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Depremler sonrası bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

 

İLK DEPREM 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE

 

Balıkesir'in Karesi ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 01.13'te merkez üssü Karesi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 10.98 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

 

4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

 

AFAD, 4.7 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. AFAD'dan yapılan yeni açıklamada, "Geçmiş olsun Balıkesir. Karesi ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

 

İLK AÇIKLAMA BAŞKAN YILMAZ'DAN GELDİ

 

Balıkesir'de art arda 2 depremin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz deprem için açıklamalarda bulundu.

Başkan Yücel Yılmaz, 'Merkez üssü Balıkesir Karesi olan ve çevre illerde de hissedilen iki deprem yaşadık. Çok şükür ki şu an olumsuz bir haber yok. Tüm ekiplerimiz ile teyakkuz halinde gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim muhafaza etsin' dedi.

 

VALİ ŞILDAK'TAN DEPREM AÇIKLAMASI

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak gece yarısında oluşan depremlerle ilgili yaptığı açıklamada, 'Karesi İlçemiz kırsalında meydana gelen 4.1 ve 4.7 büyüklüğündeki iki deprem sonucunda ilk tarama sonuçlarına göre olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Afad ve Jandarma ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum' ifadelerini kullandı.

 

120 DAKİKADA 30 ARTÇI DEPREM

 

Balıkesir'de bu gece 01.13'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından 2 saat içinde 30 artçı sarsıntı kaydedildi. 1.3 ile 3.5 büyüklüğü arasında değişen sarsıntılar AFAD tarafından kayıtlara alındı.

 

CAN VE MAL KAYBI YOK

 

Depremler sonrası AFAD ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi teyakkuza geçti. Deprem üssü ve o bölgeye yakın olan İbirler, Davutlar, Yaylabayır, Çanacık, Halkapınar, Karacaören, Kamçılı ve Şamlı mahallelerinde incelemelerde bulunan ekipler, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.