20 ay hapis cezası alan Alaattin Çakıcı'dan ilk açıklama!

20 ay hapis cezası alan Alaattin Çakıcı'dan ilk açıklama!

20 ay hapis cezası alan Alaattin Çakıcı, kararı Twitter hesabından yayınladığı bir mektup ile değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile mahkemelik olan ve 20 ay hapis cezası alan Alaattin Çakıcı'dan ilk açıklama geldi.

Çakıcı kararı Twitter hesabından yayınladığı bir mektup ile değerlendirdi.

 

İşte Çakıcı'nın o mektubu:

 

“Kamuoyuna saygılarımla;

Sayın muhalefet lideri ile bugün devam etmekte olan mahkemenin ilk aşamasında tarafıma 20 ay ceza verilmiş, istinaf yolu açık olan bu kararı avukatım istinafa temyiz ettiğini kamuoyuna duyurmuştur.

Yerel mahkemenin vermiş olduğu kararın istinafta değişeceği kanaatindeyim. Dikkatimi çeken sürekli olarak hak, hukuk, adalet, yetim hakkından bahseden sayın muhalefet liderinin avukatının açıklamasını esefle izledim. Kamuyouna soruyorum siyasi gücünü kullanıp, baskı ile yargıyı etkilediği anlamı çıkmıyor mu? Mahkeme hakkımda ne karar verirse versin, adalete güvencim tam olduğundan, herhalde dosyamda gözlerinden kaçmış olan bazı bölümler incelemedikleri düşüncesindeyim. Burada sayın muhalefet liderine ve özel avukatlarına şunu hatırlatmak isterim. Adaletin gücü yoksa sessizdir. Siyasi gücün temelinde adalet kavramı yoksa orada insan hakları aramak hata olur. İşte muhalefet liderinin adalet anlayışı da budur.

Kamuoyuna saygılarımla arz derim. Alaattin ÇAKICI“

 

asasa-007.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.