2011 seçimlerinde MHP 24 milletvekilini böyle kaybetti

2011 seçimlerinde MHP 24 milletvekilini böyle kaybetti

MHP'nin 2011 genel seçimlerinde 24 milletvekili daha çıkarma şansını az bir oy farkı ile kaybettiği ortaya çıktı.

2015 Genel Seçim hazırlıklarını hızlı bir şekilde sürdüren MHP’yi çok yakından ilgilendiren tabloyu Rotahaber hazırladı.

Söz konusu tabloda ortaya çıkan MHP’nin 2011 genel seçimlerine az sayıda bir oy farkı ile kaçırdığı milletvekili sayıları dikkat çekti. MHP, BBP ve Saadet Partisi’nin ittifakı ile ilgili önceki gün MHP’nin Genel Başkan Yardımcıları Kenan Tanrıkulu ve Semih Yalçın yaptıkları peş peşe açıklamalar ile kurumsal anlamda bir ittifaka sıcak bakmadıklarını açık bir şekilde ifade etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın ittifaka yeşil ışık yakan açıklamaları olsa da MHP’nin bu açıklamaları ile ittifak çalışmaları şu an için tıkanmış görünüyor.

2011 GENEL SEÇİMLERİNDE MHP BİN OY FARKLA MİLLETVEKİLİ KAYBETMİŞTİ!

Peki MHP 2011 seçimlerinde az sayıda bir oy farkı ile kaç milletvekili kaybetti? MHP’nin şu anda TBMM’de 52 milletvekili var. 2011 genel seçimlerinde MHP bin oy farkla Bursa ve İstanbul’da iki, bin 500 oy farkla Ordu’da ise bir milletvekili kaybetti. MHP’nin 3 bin ile 4 bin oy gibi az bir farkla kaybettiği milletvekili sayısı 5…

MHP 2011 genel seçimlerinde 14 bin 500 oy aralığında ise tam 24 milletvekili kaybetti. Kısacası bugünkü seçim ortamında anket firmalarının da açıkladığı rakamlara bakacak olursak AKP’den kopan oyların MHP’ye doğru kaydığı konuşuluyor. Üstüne bir de MHP ittifaka giderse MHP’nin alacağı oy oranında ve çıkaracağı milletvekili sayısında sürpriz olmayan bir artış sağlanabilir.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.