2014'ün risk listesi belli oldu

2014'ün risk listesi belli oldu

Türkiye'de Euroasia Group'un risk listesinde!

Araştırma kuruluşu Euroasia Group 2014'ün risk listesini açıkladı. Araştırma kuruluşunun listesine Türkiye 10. sıradan girdi.


Euroasia'nın her yıl hazırladığı listede bu yıl ilk sırayı Amerika'nın ittifak sorunu aldı. Raporda ''Amerika'nın yurt dışı politikası önem taşıyor. Bazıları yapısal olmakla birlikte, Avrupa'nın Almanya tarafından yönetilmesinden dolayı endişeli olan İngiltere ve Fransa, başta Rusya ve Çin olmak üzere yükselen piyasalar etkileyici bir şekilde iş birliği yapıyor. Bu konjonktür, ABD'nin yurt içi görünümünü etkileyebilir'' ifadeleri yer aldı. 

Liste; değişmekte olan pazarlar, yeni Çin, İran, petrol devletleri, stratejik bilgi, El Kaide 2.0, Ortadoğu’da yayılan karışıklık, kaprisli Kremlin şeklinde devam ediyor.

Listeye 10. sıradan giren Türkiye için ise Euroasia'nın yorumu şu şekilde oldu:

''Gelişmekte olan ülke piyasaları içinde Türkiye'nin istikrarının önemli derecede kırılgan olduğu dikkat çekiyor. Türkiye özellikle Suriye’deki şiddetin yayılması ve Kürdistan direnişi nedeni ile büyük risk taşıyor. Erdoğan'ın artan hissi ve agresif davranışları piyasaların davranışını tehdit edecek ve yatırımcı güveninin kırılmasına neden olacak. ''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.