2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı yaklaşırken tatilin kaç gün olacağı da merak konusu. Bakanlar Kurulu'ndan henüz bayram tatilinin kaç gün olacağı ile ilgili karar çıkmadı. Karar çıkarsa 2017 Kurban Bayramı tatili 10 gün olacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Dini bayramlarımız arasında yer alan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. 2017 yılı Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe Arefe günü ile başlayacak. Arefe günü ile birlikte 5 gün sürecek olan Kurban Bayramı Salı günü sona erecek.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte bayram tatilinin de kaç gün olacağı merak ediliyor. 31 Ağustos Perşembe Arefe günü ile başlayak olan Kurban Bayramı tatilinin 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleşip birleşmeyeceği konusu merak ediliyor. Bayram tatilinin 30 Ağustos ile birleşmesi halinde bayram tatili 6 güne çıkacak. Pazartesi ve Salı gününün dahil edilmesi halinde ise Kurban Bayramı tatili 10 gün olacak. Konu ile ilgili Bakanlar Kurulu'ndan henüz karar çıkmadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KURBAN BAYRAMI TATİLİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp  uzatılmayacağına yönelik soruya karşılık da "Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü  programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse  turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından  şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk  oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle  kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var.  Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum."  ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN Binali Yıldırım'DAN BAYRAM TATİLİ AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin  uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili, "Bu konuyu, salı günü Bakanlar Kurulu  yapacağız Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, orada değerlendireceğiz ve oradan bir  karar çıkacak." dedi. 

Yıldırım, Etimesgut Çarşı Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından,  gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bayram tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin soru üzerine  Yıldırım, "Kurban Bayramı tatilinin uzatılması meselesini soruyorsunuz değil mi?  Nasıl yapalım?" diye sordu.

Konuyu, salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında  yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendireceklerini bildiren Yıldırım,  "Oradan bir karar çıkacak. Her iki alternatif de... Toplumun bir kesimi  'Çalışmaya devam edelim.' diyor, bir kesimi de özellikle turizm sezonunu daha iyi  değerlendirmek için 'Tatili uzatalım.' diye teklifler de var. Her ikisinin artısı  eksisi değerlendirilecek ve salı günü karar verilmiş olacak." dedi.

 Kurban Bayramı tatiline ilişkin şahsi fikri sorulan Yıldırım, "Benim  şahsi fikrim olmaz. Bakanlar Kurulu ne karar verirse o kararı uygularız. Şahsi  fikirlerle ülke yönetilmez." karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.