2018 Ramazan ayının ilk günü ne zaman? Diyanet açıkladı…

2018 Ramazan ayının ilk günü ne zaman? Diyanet açıkladı…

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk oruç hangi gün tutulacak? 2018 Ramazan bayramı hangi günlere denk geliyor? Kaç gün tatil olacak? Diyanet açıkladı. Detaylar haberimizde;

11 Ayın Sultanı Ramazan’ı sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar, Ramazan ayının ne zaman başladığını merak ediyor. İlk oruç hangi gün tutulacak? 2018 Ramazan Bayramı’nın tarihi ne? Kaç gün tatil olacak? şeklindeki soruların yanıtlarını haberimizde hazırladık.

RAMAZAN AYI HANGİ TARİHTE BAŞLIYOR?

Tüm İslam Alemi Ramazan ayının ilk gününü araştırıyor. Mübarek 3 ayların sonuncusu olan Ramazan ayı, üç ayların ikincisi olan Şaban ayından sonra başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği 2018 takvimine göre, bu yıl Ramazan ayı 16 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak.

ramazan-ibadet-siyaset-cafe.jpg

Diyanet’in açıklamasına göre, 15 Mayıs Salı akşamı ilk teravih ve ilk sahur yapılacak. 14 Haziran Perşembe günü ise Ramazan’ın son günü olacak.

İlk günü 15 Haziran Cuma gününe denk gelen Ramazan bayramı tatili üç gün sürecek.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Ramazan ayı, tüm insanlığa rehber olarak gönderilen, Kuran-ı Kerim’de “bin aydan daha hayırlı olan,” Kadir Gecesi'nin de içinde bulunduğu bereket ve rahmet ayıdır. Yardımlaşma ve dayanışmanın artttığı, Allah’ın kullarına bir lütfu olan bu ayda sevgi, saygı, barış, kardeşlik kazanır. Manevi duygular çoğalır, merhamet artar.

ramazan-ayi-ne-zaman-kutlaniyor-siyaset-cafe.jpg

Berat Kandilinin de idrak edildiği bugünle birlikte, Ramazan ayı için geri sayım başladı.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?
Arefe günü 14 Haziran Perşembe gününe denk geliyor. Bu yüzden resmi tatil günleri perşembe öğleden sonra ile birlikte Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olacak. Ramazan Bayramı tatili, 3 buçuk gün sürecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.