2018 yılında bedelli askerlik çıkacak mı? Kampanya başlatıldı!

2018 yılında bedelli askerlik çıkacak mı? Kampanya başlatıldı!

Bedelli askerlik 2018 yılı içerisinde çıkacak mı? Binlerce vatandaş bu sorunun cevabını bekliyor. İşte ayrıntılar;

Bedelli askerlik gündemden düşmek bilmiyor. Binlerce vatandaş bedelli askerliğin ne zaman çıkarılacağını merak ediyor.

Gündemden düşmeyen bedelli askerliğin çıkarılması için sosyal medya üzerinden kampanyalar başlatıldı. Farklı sebeplerden ötürü askere gidemeyen gençler bedelli askerliğin gündeme gelmesini istiyorlar.

Peki bedelli askerlik 2018 yılı içerisinde çıkacak mı?

400 BİN KİŞİ FAYDALANDI

Askerlik çağına gelen ancak çeşitli sebeplerden ötürü bu görevi yerine getirmede sorun yaşayan gençler için çıkartılan bedelli askerlik yasasından bu güne kadar yaklaşık 400 bin kişi faydalandı. İmkanı olan vatandaşların vatani borcunu yerine getirmesi gerekirken, çeşitli sebeplerden ötürü askere gidemeyen veya erteleyen gençler, sosyal medya üzerinden çeşitli kampanyalar aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Konunun yeniden gündeme gelmesini ve bedelli askerliğin çıkmasını isteyen binlerce genç bulunuyor. Peki bedelli askerlik konusu gündemde mi? Bedelli askerlik yasası çıkacak mı?

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bedelli askerlik yasasının çıkmasını bekleyen gençler, sosyal medya hesapları üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Hükümet tarafından belirli aralıklarla bedelli askerlik konusunda açıklamalar geliyor ancak, yapılan açıklamalarda net olarak kullanılan ifade hükümet gündeminde bedelli askerlik konusu yoktur yer alıyor. Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili soruya ''bedelli askerlik şuan da gündemimizde yok.'' diyerek buna sebep olarak da hala devam eden operasyonel faaliyetleri gösteriyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum