2020/2021 Kış Mevsiminin Öne Çıkan 3 Kış Lastiği

2020/2021 Kış Mevsiminin Öne Çıkan 3 Kış Lastiği

2020/2021 Kış Mevsiminin Öne Çıkan 3 Kış Lastiği

Doğru lastiği seçmek yılın her mevsimi için çok önemliyken kış için daha da önemli olabilir. Zemin koşullarının sık sık değişmesi, lastiklerin aynı anda kar, sulu kar ve büyük miktarda su ile başa çıkabilmesini gerektirir. Bu nedenle kış lastiklerinin çok yönlü olması hem emniyet hem sürüş performansı açısından gereklidir. Lastik seçimi için farklı fiyat seviyelerinde alınabilecek en iyi modellere bir göz atalım.

 

kapak-2020-2021-kis-mevsiminin-one-cikan-3-kis-lastigi.jpg

Continental ContiWinterContact TS 860

 

continental-contiwintercontactts860-lastikavcisi-002.jpg

 

Continental ContiWinterContact TS 860 binek otomobiller için üretilen Premium kış lastiğidir. “CoolChili” adı verilen silika hamuru teknolojisiyle üretilen bu lastikler soğuk kış şartlarında maksimum yola tutunma ve fren kabiliyeti sağlar. İçeriğinde bulunan reçine ve polimer yapısı ile yeterli esnemeye ulaşıp fren performansını yağmurlu ve karlı zeminlere kolaylıkla aktarır. “Liquid Layer Drainage” donanımı ile karlı ve buzlu yollarda kısaltılmış fren mesafesine sahiptir. Kompleks kılcal kanal sistemi ile donatılmış lastiğin yolla etkileşim yüzeyi, sağlanan hızlı su tahliyesi ile pratik ve güçlü bir şekilde gerçekleştirilir. Karlı yüzeylerde emniyetli manevra refleksi ile virajlarda kolaylık sağlayan Snow Curve+ özelliği, lastik üzerinde binden fazla noktada karı sıkıştırarak daha iyi kavrama sunar.

Alman Auto Motor und Sport Dergisi tarafından yapılan testte şampiyon olan ContiWinterContact TS860, olağanüstü ıslak zemin performansı, karlı yüzeylerde üstün kontrol, ESP sistemine uygun dizayn ve kuru zemin performansı ile şiddetle tavsiye edilmektedir.

 

GoodYear UltraGrip Performance +

 

goodyear-ultragrip-performance.jpg

 

İsmini ultra kavrama performansından alan GoodYear UltraGrip Performance+ Goodyear’ın son teknolojileri ile geliştirilmiş binek kar lastiğidir. Fren performansı ve olağanüstü kavrayışı ile yolla bir bütünlük oluşturarak konforlu sürüş isteyen sürücüler için tasarlanmıştır. Yenilikçi çekiş reçinesi lastiğin deforme olmasını engelleyerek daha uzun kullanım ömrü vadeder. Kış koşullarında kauçuk elastikiyetinden ödün vermeyen yeni bileşen karışımı ile karlı ve buzlu zeminde yol tutuşunu artırır.

15 ve 21 inç jant ebadı aralığı ile neredeyse her otomobil için tercih edilebilir. Testlerde çok yönlülüğü ile karlı, buzlu ve ıslak zeminde yüksek performans göstermiştir. Yuvarlanma direnci ve kuru yol tutuşu ile ortalamanın üstünde dinamik sürüş vadetmektedir.

 

Michelin Alpin 

 

continental-contiwintercontactts860-lastikavcisi-001.jpg

 

Alman lastik üreticisi Michelin’in yürüttüğü uzun zamanlı AR-GE çalışmalarının sonucunda üretilen Alpin serisinin son lastiği Michelin Alpin 6 zorlayıcı kış koşullarına üstün fren performansı ile adapte olabilmek için tasarlanmıştır.

EverGrip teknolojisi ile geliştirilen sırt ve omuz yapısı ıslak ve karlı zeminlerde fren mesafesini kısaltarak emniyetli ve dinamik sürüşe olanak sağlamaktadır.

Bir kış lastiğinden bekleneni sürücüsüne sunan bu ürün yol tutuşu, manevra refleksi ve sessiz sürüş ile konforu bir arada sunabilmektedir. Yakıt verimliliği ve yuvarlanma direnci performansı da drenaj kabiliyeti kadar gelişmiş olan bu lastik stabil ve konforlu sürüş arayanların tercihi olmalıdır.

Dört Mevsim Lastikleri? Şehir Trafiği İçin İdeal

Dört mevsim lastikleri son yıllarda kullanılan yenilikçi teknolojiler ile üretilmektedir. Ilıman şehir iklimi için önerilen dört mevsim lastikleri kullanıcıların bu doğrultudaki beklentilerini karşılamak için geliştirilmektedir. Her sınıftan her araç tipine ve segmentine uygun üretilen farklı model ve ebat seçenekleri ile 7 C° üstü sıcaklıklar ve sık sık kar yağmayan mevsim koşulları için idealdir. En iyi dört mevsim lastikleri arasında Continental AllSeasonContact, Michelin CrossClimate + veya Goodyear Vector 4Seasons Gen-2’yi tercih edebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.