2020’nin yükselen trendi: Organik gelinlikler!

2020’nin yükselen trendi: Organik gelinlikler!

‘Doğaya Dönüş’ trendi ile beraber gelinliklerde de son dönemlerde sıklıkla doğal kumaşlar tercih edilmeye başlandı. 2020’nin düğünlerinde; kenevir, ipek, organik pamuk, bambu vintage kumaşlar kullanılarak üretilebilen organik gelinlikler tercih edilecek.

Evlilik hazırlığı içinde olan çiftler, yeni sezonun modasını belirleyen Evlilik Dünyası Fuarı’nda bu yıl da 17-19 Ocak’ta Lütfi Kırdar'da bir araya gelecek. Bu yılki temasını ‘doğaya dönüş’ olarak belirleyen fuar, evleneceklere tüm ihtiyaçlarını bir arada sunmakla kalmıyor, trendler konusunda da yol gösteriyor.

 

Modern insanın toprağa, ağaca yani doğal bir hayata olan özleminden doğan ‘doğaya dönüş’ trendi; artık düğünlerin de konseptini belirliyor ve organik düğünlerin sayısı, her geçen gün artıyor. Doğallık arayışı ise sadece düğünlerde değil aksesuarlarda ve gelinliklerde de etkisini gösteriyor. Farklı model ve tarzları cesurca denemekten kaçınmayan yeni nesil gelinler, artık doğa bilinciyle ‘organik gelinlikler’i tercih ediyor.

 

 

AYAKLARA ÖZGÜRLÜK!

Düğünlerde ve gelinliklerde doğallık ve sadelik tabii ki ayakkabılara da yansıyor. Gelinler artık daha özgür olacak. Yeni trend gelin ayakkabıları, hem rengârenk hem de kişiye özel olarak tasarlanıyor.

 

Özellikle tül kumaşın tercih edildiği bu tarz gelinlik modellerinde, duvakta da bir kısıtlama yok. İster uzun ister kısa, gelinliğin modeline göre duvakları da şekillendirmek mümkün. Çapraz ipli sırt bağlamalı modelleri daha nostaljik bir hava estirirken boylarda ise seçim tamamen gelinlerin.

 

GELİN BUKETLERİ DE ORGANİK

Yapay çiçeklerden gelin buketleri bir döneme damgasını vursa da son yıllarda taze ya da kurutulmuş çiçeklerden tasarlanan gelin buketleri doğal gelinlerin en vazgeçilmez aksesuarı. Artık daha doğal görünmek isteyen gelinler, yine kurutulmuş çiçeklerden gelin tacını ve açık hafif bukleli saçları tercih ediyor.

 

 

GERİ DÖNÜŞÜMLÜ DAVETİYELER REVAÇTA

Organik kağıtlardan hazırlanan geri dönüşümlü davetiyeler, gittikçe yaygınlaşıyor. Yeni sezonun düğün trendlerini belirleyen Evlilik Dünyası Fuarı’nın konsept çekimleri bu yıl da göz kamaştırdı.

 

 

Sedef Adası’nda ünlü fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede tarafından gerçekleştirilen konsept çekimlerde Banu Güven, Sagaza Madrid, Nihan Peker, Begüm Salihoğlu, gibi ünlü markaların gelinlikleri kullanıldı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.