2021 yılı 5 siyasi partinin ortak teklifiyle 'İstiklal Marşı Yılı' ilan edildi

2021 yılı 5 siyasi partinin ortak teklifiyle 'İstiklal Marşı Yılı' ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100. yıl dönümü olan 2021 senesi, Meclisteki 5 siyasi partinin ortak teklifiyle ‘İstiklal Marşı Yılı’ ilan edildi” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de düzenlenen “100. Yılında İstiklal Marşı Sergisi” açılış programına katıldı.

MEHMET AKİF ERSOY'U ANDI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Burdur Mebusu milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmetle, minnetle, özlemle yad ediyorum. Rabbim ondan razı olsun, onu cenneti ve cemaliyle müşerref kılsın. Meclis Başkanlığımız ve Çanakkale Valiliğimiz ile birlikte bu güzel serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese merhum Akif'in aziz hatırasına sahip çıktıkları için şahsım, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

'2021 senesi Meclisteki 5 siyasi partinin ortak teklifiyle ‘İstiklal Marşı Yılı' ilan edildi'

 

İlim erbabının geride miras olarak örnek hayatlarını ve yıllar geçse de eskimeyen fikirlerini ve eserlerini bıraktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mehmet Akif'te arkasında işte böyle bir hazine bırakmıştır. O, bu millete eşsiz bir İstiklal Marşı armağan etmiş, bu marşta tam 100 yıldır yeryüzünün farklı milletlerine kurtuluş yolunda bir rehber olmuştur. İstiklal Marşımız her okuyanın, sözlerini her anlayanın yüreğinde aynı hissiyatı aynı coşkuyu doğuran bir hürriyet meşalesidir.

 

İstiklal Marşımızı sadece bağımsızlığımızın bir timsali olarak değil, 84 milyonu buluşturan bir milli mutabakat metni olarak da görüyoruz. Bu ülkede, siyasi fikirlerimiz, görüşlerimiz, mezheplerimiz, meşreplerimiz farklı olabilir. Ama 84 milyonun tamamı için İstiklal Marşı, ortak bir buluşma noktasıdır. Nitekim, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100. yıl dönümü olan 2021 senesi, Meclisteki 5 siyasi partinin ortak teklifiyle ‘İstiklal Marşı Yılı' ilan edildi.

Siyasi yelpazenin farklı kanatlarındaki tüm partiler, görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakıp bu teklife destek verdi. Bir asır önce Anadolu adeta bir yangın yeri iken sağlanan milli mutabakat İstiklal Marşımız etrafında yüce meclisimizin çatısı altında bir kez daha tesis edildi. Güncel siyasetin tüm gerginliklerine rağmen, İstiklal Marşımız özelinde kurduğumuz bu dayanışmayı önemli görüyoruz. Türk siyaseti ve demokrasisi, ülkemizin ve milletimizin istikbali adına, bu duruşu çok kıymetli bir kazanım olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.