2021'de dolar ne kadar olacak? Dolardaki artış sürecek mi?

2021'de dolar ne kadar olacak? Dolardaki artış sürecek mi?

2020 yılında rekor üstüne rekor kıran ABD doları 2021 yılında TL karşısında değer kazanmaya devam edecek mi? 2021 yılında dolar ne kadar olacak? Ünlü ekonomist doların geleceğini değerlendirdi

Son iki günde ABD ve AB'de alınan yaptırım kararları dolar kurunu yeniden hareketlendirerek yukarı doğru ivme kazandırdı.

Dolar geçtiğimiz haftayı 7.84 seviyesinden kapattı. Dolardaki inişli, çıkışlı grafik' yatırımcıların kafasını karıştırırken, ekonomist Beste Uyanık doların geleceği ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AB'den Amerika Birleşik Devletleri'nden de yaptırım baskısı geliyor. ABD Kongresinin hazırladığı 2021 yılı savunma bütçesinde Türkiye'ye yaptırım uygulanması öngörülüyor. Üstelik söz konusu tasarı şimdiden Temsilciler Meclisi'nden geçti.

DOLAR/TL KURU 2021'İN İLK ÇEYREĞİNDE NE KADAR OLACAK?

Ekonomist Beste Uyanık'tan dolar da yaşanan hareketlilikle ilgili yorumda bulundu. Uyanık, dolar kurunda bundan sonra her hangi bir düşüş beklemediğini söyledi. Ekonomist Uyanık, artan yaptırım tehditlerinin dolar üzerinde baskı oluşturacağını vurguladı. Uyanık, 2021 yılının ilk çeyreğinde dolar kurunun 8.50 / 8.60 bandına geleceğini iddia etti.

DOLAR DÜŞECEK Mİ?

Uyanık, doları frenlemek için Merkez Bankası'nın 24 Aralık toplantısında faiz artımına gide bileceğini ancak bu adımının da yaptırım baskısı önünde yetersiz kalacağını söyledi. Ekonomist Uyanık, doların 7.50'nin altını görmesi için en az 5 gün 7.40 ve 7.30 seviyelerinde günü kapatması gerektiğini belirtti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.