2023 yılı vergi affının detayları belli oldu! Borç yapılandırması nasıl yapılacak, kimler başvurabilir?

2023 yılı vergi affının detayları belli oldu! Borç yapılandırması nasıl yapılacak, kimler başvurabilir?

2023 yılı vergi borcu yapılandırılması ile ilgili vatandaşların arayışları hız kazandı. Yürürlüğe giren kanunla birlikte borç yapılandırma işlemlerinin nasıl yapılacağı merak ediliyor. Vergi Affı borç yapılandırma başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

Yapılandırma ile ilgili kanun teklifinin TBMM'den geçmesi ile birlikte, milyonlarca vatandaş borç yapılandırma işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunu araştırmaya başladı.

 

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?


Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yapılandırma kanunu hemen hemen tüm borçları kapsıyor.

 

İşte o liste;

 

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor. Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

 

AF BAŞVURULARI BAŞLADI MI, BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

 

Vergi affı ile ilgili başvurular başladı.

Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (www.gib.gov.tr/ivd.gib.gov.tr) internet adresinden kullanıcı kodu ve şifre, e-Devlet şifresi ya da anında kayıt olarak veya e-Devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi'ne giriş yaparak bağlı olunan vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilir.

Diğer vergi daireleri aracılığıyla da gerçekleştirilebilir. Birden fazla vergi dairesine borcu olanlar her bir vergi dairesi için ayrı ayrı başvuracak.

 

VERGİ AFFI BAŞVURULARI İÇİN SON BAŞVURU VE İLK TAKSİT ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

 

Vergi Affı düzenlemesi kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurularını yapabilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, SGK, Ticaret Bakanlığı, il özel idareleri, belediyelere ödenecek tutarların ilk taksiti 30 Haziran'a kadar, diğer taksitler de bu tarihi takip eden aylık dönemler halinde azami 48 ay eşit taksitte ödenebilecek.
Borç yapılandırma ve vergi affı işlemlerinde 14 milyon vatandaşın faydalanması bekleniyor.

 

BORÇLAR NASIL TAKSİTLENDİRİLECEK?


Kesinleşmiş borçlarını yapılandıranlara, önceki düzenlemelerde olduğu gibi 6, 9, 12 ve 18 taksit şeklinde ve ikişer ayda bir ödemeli ödeme seçeneğin sunulması bekleniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.