2024 asgari ücret zammında masada 5 farklı rakam var

2024 asgari ücret zammında masada 5 farklı rakam var

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2024 asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında ilk toplantısını yapacak. İşte masadaki rakamlar;

Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında ilk toplantısını gerçekleştirecek. 

Milyonlarca çalışan 2024 asgari ücreti merak ederken, uzmanlar değerlendirmelerde bulunmaya devam ediyor. 

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, milliyet.com'da yaptığı değerlendirmede ekim ayı enflasyon oranlarını ele alarak,  asgari ücrette kesin olarak yüzde 29,40’tan daha fazla bir artış olacağını belirtti. 

Orta Vadeli Program’da yıl sonu enflasyon oranının yüzde 65 olduğunu, Merkez Bankası’nın da beklentisini yüzde 58’den yüzde 65’e çıkardığını belirten Karakaş, anket sonuçlarında da en yüksek beklentinin yüzde 68’e kadar çıktığını belirtti.

Karakaş, “Yıl sonu itibarıyla asgari ücretin brüt 20 bin lira olabileceğini söyleyebiliriz. Bu 20 bin liradan işçi hissesi olarak yüzde 14 SGK payı, yüzde 1 işsizlik sigortası payını düştüğümüz zaman bunun 17 bin liraya tekabül edeceğini söyleyebiliriz. İşverenler tarafından baktığımızda da 20’den fazla teşvik olduğunu görüyoruz. Yükümlülüğünü yerine getiren bütün işverenlerin SGK işveren hissesinden yüzde 5 oranında indirim yapıldığını da göz önüne aldığımız zaman işveren maliyeti 23 bin 500 lira olarak öngörülebilir” diye konuştu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.