2024 yılı Ramazan ayı hangi gün başlıyor? İlk oruç ne zaman tutulacak, sahura hangi gün kalkılacak?

2024 yılı Ramazan ayı hangi gün başlıyor? İlk oruç ne zaman tutulacak, sahura hangi gün kalkılacak?

Ramazan ayının ne zaman başlayacağı ile ilgili araştırmalar hızlandı. Müslümanlar her yıl mübarek ramazan ayını büyük bir heyecanla bekliyorlar.

2024 Ramazan ayı için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 Ramazan ayı takvimi doğrultusunda ilk orucun hangi gün tutulacağı belli oldu.

Buna göre; 2024 Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü idrak edilecek. İlk oruç için sahura 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece kalkılacak.

2024 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?


Ramazan Bayramı arefesi bu yıl 9 Nisan 2024 Salı gününe denk geliyor. Bayram 10-12 Nisan 2024 tarihlerinde idrak edilecek.

ORUÇ TUTMAKLA YÜKÜMLÜ OLMANIN ŞARTLARI NEDİR?

İslam’a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir.

İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir.

İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum