2024'te emekli olacak memura kötü haber! O ödemeyi alamayacaksınız

2024'te emekli olacak memura kötü haber! O ödemeyi alamayacaksınız

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 2024 yılında emekli olmayı planlayan memurları uyardı ve 'Bu ödemeyi emekli maaşlarınızda göremeyeceksiniz.' dedi.

Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL'ye çıkarıldı ve emekli aylıklarına da yüzde 25 oranında zam yapıldı. Böylece memurlar, toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 lira zamlı maaş almaya hak kazandı. Memurlara verilen 8 bin 77 liralık seyyanen zam, kök maaşlara yansımayacak. Dolayısıyla yeni yılda emekli olmayı planlayan memurlar bu ödemeyi emekli maaşlarında göremeyecekler. Bütün memurların emekli olmadan önce alacakları emeklilik ikramiyesini ve emeklilik maaşını iyi hesaplamaları gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'tan memurlara bu konuda çok önemli uyarılar geldi.

Karakaş, "Temmuz ayında bir zam yapılmıştı. Yapılan zammın yüzde 17,55'i oransal zamdı. 8 bin 77 lirası ise seyyanen zamdı. Bu 8 bin 77 liralık seyyanen zammın ocak ayında alacağınız emeklilik maaşına faydası olmayacaktır. Yine 8 bin 77 liralık seyyanen zammın alacağınız emeklilik ikramiyesinde de faydası olmayacaktır" dedi.

En düşük memur maaşı olan 22 bin 17 liranın sadece yüzde 17,55'lik oransal zammın kapsadığı 13 bin 940 liranın dikkate alınacağını açıklayan Karakaş, "Ancak 8 bin 77 liralık kısma ocak ayında ne kadar zam olursa olsun hiçbir şekilde emeklilik ikramiyesine ve emeklilik maaşına bir faydası olmayacaktır. Dolayısıyla bunun hesabının yapılarak emekli olup olmamaya karar verilmesinin gerekli olduğunu söyleyebiliriz" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.