23 Nisan’da Meclis karıştı

23 Nisan’da Meclis karıştı

23 Nisan Meclis özel oturumunda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Başbakan Yıldırım bağırdı. Erdoğan Meclis'e terk etti ve yaşananlara “rezalet” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 23 Nisan özel oturumu düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da özel oturum için Meclis'te bulundu.
Oturumun açılış konuşmasını TBMM Başkanı İsmail Kahraman yaptı. AKP adına Başbakan Binali Yıldırım yerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konuştu.
Yılmaz, "TBMM'nin 98. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Bugün çocuklarımızın bayramı. Kahraman şehitlerimizin bayramı. Ordusu galip gelsin diye aç kalan aziz milletimin çocuklarının bayramı. Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum." dedi.

yildirim.png

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun iddiasına çok sert cevap verdi.

Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

"Burada anamuhalefet partisinin hatibi, şahsımı hedef alarak, darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımı, emniyetli bir yere götürüldüğümü ifade etmiştir.

O gecenin gerçeği şudur: O gece tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin başbakanı uçaklara “Alçakları vurun” demiştir. Bu mücadeleyi yapmıştır."

KILIÇDAROĞLU İLE AKP'Lİ VEKİLLER ARASINDA TARTIŞMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında 15 Temmuz FETÖ darbesi sırasında Meclis’te olan 107 milletvekilinden övgüyle söz etti. Sonrasında ise, 20 Temmuz’da ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) için “20 Temmuz darbesi” ifadesini kullandı. AKP’li vekillere dönerek, "milletvekillerinin yetkilerini tek adama verdiğini" söyleyen Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında AKP sıralarındadan itiraz sesleri yükseldi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu sesini yükseltti ve kürsüye eliyle vurdu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz gecesi şehit olmuş tüm vatandaş ve emniyet güçlerimizi rahmetle anıyorum. O gece palamentoda bulunan arkadaşlarımızı da saygıyla selamlıyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu söz o hakkın nasıl kullanılacağını da aktarır. 15 Temmuz'da burada olan arkadaşlarımızın bazıları, 20 Temmuz OHAL darbesiyle bu haklarını bırakmak zorunda kalmışlardır. Biz tek adam rejiminin mirasçısı olmadık, olmadığımız için de mutluyuz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "20 Temmuz OHAL darbesi" demesinin ardından AKP sıralarından itirazlar yükseldi. Bunun üzerine AKP sıralarıyla diyaloğa giren Kılıçdaroğlu, "Sizi rahatsız etmesin beyefendi, 20 Temmuz darbesini reddediyorum. Sizler yetkilerinizi başkalarına devredebilirsiniz. Kimse bu Gazi Meclis'in yetkilerini başkasına devredemez. Demokrasilerde seçilmişler millete hesap vermekle yükümlüdürler" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.