23 sanatçıdan Tatbikililer sergisi

23 sanatçıdan Tatbikililer sergisi

1982 yılında Marmara Üniversitesi bünyesine katılan, Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu mezunlarının ‘Tatbikililer’ ismini taşıyan karma sergisi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Tatbikililer sergisinde, ürettikleri eserleriyle, çağdaş Türk sanatına damga vuran 23 sanatçının çalışmalarından bir seçki sunuldu. Sergi, sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği bir törenle açıldı.

 

Sergide, yağlı boya tablolar, çizimler, fotoğraflar ve mobilya tasarımından oluşan eserler yer aldı. Ressam, yazar İsmail Hakkı Aksu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin 1970’lerin başlangıcında Maksim Sahnesi’nde, 1976-1977’de Şan Sineması’nda ve Atatürk Kültür Merkezi’ndeki opera ve bale temsillerini yaptığı gösterimlerden örnekleri, çizgi ve renkleriyle sanatseverlere tanıttı.

 

Sürrealizm akımına yer verilen eserlerdeki düşsel gerçekçilik ve mekânlar ile imgeler büyük ilgi gördü. Prof. Dr. Günay Atalayer’in “Anadolu Kadını” isimli dokuma resim, Atıf Atalayer’in “Anadolu Tanrıçaları-2 Çatalhöyük”, Mehmet Kuşçuoğlu’nun mürekkepli kalem çalışması da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergi 29 Mart’a kadar Galeri Maltepe’de ziyaret edilebilir.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.