245 F-16 savaş uçağının bulunduğu Türkiye'de SİHA ve İHA sayısı hızla artıyor

245 F-16 savaş uçağının bulunduğu Türkiye'de SİHA ve İHA sayısı hızla artıyor

SABAH'a konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ülkemizde faal halde kaç İHA ve SİHA'nın olduğunu açıkladı.

HAVADA MİLLİ ORDU

245 F-16 savaş uçağının bulunduğu Türkiye'nin hava ordusundaki Türk güvenlik güçlerine hizmet eden silahlı ve silahsız hava araçlarının sayısı da oldukça fazla. SABAH'ın ulaştığı bilgilere göre, SİHA sınıfındaki Bayraktar TB2 ile TUSAS tarafından üretilen ANKA'lardan oluşan SİHA sayısı 140'ı aştı.

Toplam F-16 sayısının yarısını geçen SİHA'ların yanında 500'e yakın kamikaze KARGU İHA, 200'den fazla mini İHA ile bin 500 üzeri Serçe İHA, güvenlik güçlerince aktif kullanılıyor.

Testleri başarıyla geçen ve bu yıl envantere girmesi beklenen Akıncı TİHA ise üstün özellikleriyle rakiplerine fark atarak milli ordunun gücüne güç katmak için pist başında bekliyor.

AKINCI DÜNYA'YI KISKANDIRACAK

Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) üçüncü prototipi Akıncı PT-3, yüksek irtifa ve yüksek hız testlerini de başarıyla tamamladı. Dünyada sadece 4 ülkenin üretebildiği özelliklere sahip olan, 40 bin feet yüksekliğe çıkıp 24 saat havada kalabilen 5,5 tonluk dev insansız hava aracı Akıncı TİHA bu yıl envantere alınacak.

1.350 kg faydalı yük taşıma kapasitesine sahip TİHA, barındırdığı yüksek durumsal farkındalık sağlayan sensörler ile TSK'nın göklerdeki güç çarpanı olarak görev yapacak.

Çok çekirdekli 6 yapay zeka bilgisayarı ile sensörlerden aldığı verileri işleyerek karar verme kabiliyetine de sahip bulunacak. Savaş uçaklarının yükünü azaltacak.

İHRAÇ ETMEYE DE BAŞLADIK

SABAH'a konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ilk yerli İHA olan Bayraktar Mini'nin 2007'de envantere girdiği belirterek, 14 yılda bu alanda gelinen noktanın sevindirici olduğunu söyledi

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.