25 bininci satranç sınıfı açıldı

25 bininci satranç sınıfı açıldı

Türkiye Satranç Federasyonu’nun 2005 yılından bu yana destekleyen Türkiye İş Bankası, satranç sporunun yaygınlaşması için ülke çapında satranç sınıfları açmaya devam ediyor. Satranç sınıflarının 25 binincisi, Ankara Yenimahalle’de kullanıma girdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933 yılında yaptırılan Ergazi Şehit Adil Yurtoğlu İlkokulu’nda; Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, Okul Müdürü Cevat Önal ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.  

İş Bankası,  açtığı satranç sınıflarıyla ilköğretim okullarında çocukları satranç oynamaya teşvik etmeyi, öğretmenlerin dikkatini bu alana çekmeyi, olanakları sınırlı okullarda malzeme yetersizliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

 

Ülkemizde son yıllarda en fazla lisanslı oyuncuya sahip spor dalı haline gelen satrançta, turnuvalarda kazanılan toplam madalya sayısı 446’ya yükseldi.

 

 

ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK FAYDALI

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, eğitim ve sporu bir arada barındıran satrancın hem çocukların analitik düşünme, sorunlara farklı açılardan bakma ve çözüm bulma yetilerini geliştirdiğini hem de disiplin kazanmalarını ve zamanlarını verimli değerlendirmelerini sağladığını vurguladı.  

 

 

HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYORUZ

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da şöyle konuştu: “Satranç sporu, engel tanımayan bir spor dalı… Dolayısıyla birleştirici ve bütünleştirici bir özelliği var. Şampiyonalarımızda, turnuvalarımızda, olimpiyatlarımızda kocaman güçlü bir aile olarak mücadele ediyoruz. Biliyoruz ki bizlerin yanında yol arkadaşlarımız, destek verenlerimiz, inananlarımız var. Bu konuda bize duyulan güven çok değerli.  

 

 

İş Bankası, 25 bininci satranç sınıfı açtı. Bu anlamlı günde hepimiz elbette çok mutlu ve gururluyuz. Satranç sayesinde birçok çocuğumuzun hayatına dokunduk. Ne mutlu ki bizler geleceğe daha da güçlenerek yürüyoruz. Birlikte daha nice başarılar elde edeceğiz”

 

 

BAŞARI GRAFİĞİ YÜKSEK

İş Bankası’nın sponsorluğunu üstlendiği 2005 yılından bu yana satranç alanında 24 dünya şampiyonluğu, 30 dünya ikinciliği, 38 dünya üçüncülüğü, 68 Avrupa şampiyonluğu, 67 Avrupa ikinciliği, 55 Avrupa üçüncülüğü elde edildi.

 

 

Uluslararası turnuvalarda kazanılan madalya sayısı 164 oldu. Yine aynı süreç içerisinde Türkiye’de lisanslı sporcu sayısı 30 binden yaklaşık 925 bine, satranç antrenörü sayısı 2 binden yaklaşık 86 bin 900’e, satranç kulüplerinin sayısı ise 600’den 2 bin 121’e yükseldi. Unvanlı sporcu sayısı ise 182 oldu.

 

 

İş Bankası satranç sınıflarını görme engelli okullar, ceza ve infaz kurumları ile sevgi evleri, çocuk evleri gibi yerlere de taşıdı. 2013 yılında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evi, Çocuk Evi, Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu, Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi vb. 305 birimde toplam 422 satranç sınıfı açıldı.

 

 

2016 yılında, Çocuk ve Gençlik Ceza ve İnfaz Kurumları ile Çocuk Eğitimevleri’ne, 31 kuruma satranç malzemesi desteği veren İş Bankası, 2018 yılında da Türkiye genelinde bulunan 17 görme engelli okula satranç sınıfı açtı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.