25 kişinin öldüğü Çorlu faciasıyla ilgili flaş gelişme!

25 kişinin öldüğü Çorlu faciasıyla ilgili flaş gelişme!

25 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Çorlu’daki tren kazasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde meydana gelen tren kazası sonrası 25 kişi hayatını kaybetmişti. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, tren şefi Hüseyin Kahraman, makinistler Halil Altınkaya ve Suat Şahin ile siyasetçiler, bürokratlar, TCDD’nin üst yönetiminde bulunan kişiler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında meydana gelen faciada, 25 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 340 kişi ise yaralanmıştı. Tren kazasında müşteki ve mağdur olan toplam 370 kişi adına Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ gerekçesiyle, bürokratlar, siyasetçiler ve TCDD’nin üst düzey yöneticiler için başlattığı soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı Galip Yılmaz Özkurşun’un yürüttüğü soruşturmada, tren şefi Hüseyin Kahraman, makinistler Halil Altınkaya ve Suat Şahin hakkında takipsizlik kararı alındı.

4 ŞÜPHELİYE İDDİANAME

‘Kazanın meydana gelmesinde kusurlu’ bulunan Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği’nde Yol Bakım ve Onarım Şefi olarak çalışan Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru olarak görev yapan Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve geçen Mayıs ayındaki senelik umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım’ın hakkında iddianame hazırlanmasına karar verildi.

MAKİNİSTLER SUÇLAMALARI REDDETTİ

DHA’da yer alan habere göre, savunmaları alınan tren şefi Hüseyin Kahraman, makinistler Suat Şahin ve Halil Altınkaya, saat 17:10  civarında menfez üzerinden geçerken, lokomotifin aniden kontrolsüzce bulunduğu raydan yukarıya doğru zıpladığını ve yeniden raya oturduğunu, ardından seri şekilde fren yaptıklarını ve acil durdurma butonuna bastıklarını açıkladı. Tren çalışanları, olayın meydana geldiği yerde kendilerine önceden bildirilen herhangi bir kısıtlama ya da olağan dışı bir bilgi olmadığını ifade ederek, ray ile menfez arasındaki toprak boşalmasını önceden bilmelerinin mümkün olmadığını, gözle de görülebilecek bir durum olmadığına işaret ederek, olayın ardından derhal kumanda merkezi ile ilgili kurum ve kuruluşlara olayı bildirdiklerini, yolculuk öncesi ve esnasında uygulanması gereken prosedürleri uyguladıklarını bildirerek, kendileri hakkında yapılan suçlamaları reddettiler. 
Tren şefi Hüseyin Kahraman, makinist olarak görev yapan Suat Şahin ve Halil Altınkaya’nın olay anında alkolsüz oldukları ve kaza esnasında trenin hızının kazanın oluştuğu sırada 110 km/saat hız sınırında olduğu ve hız ihlalinin de bulunmadığını ifade etti. Tren çalışanları, kazanın yaşandığı gün hat üzerinde birden fazla tren geçişi yapıldığını anlatarak, hatta bir anormallik olduğunu düşünerek, makinistin seri fren yapıldığı, seri fren yapılması sonucu uzun sürüklenme mesafesinin önüne geçildiği ve meydana gelebilecek kayıpların daha da artmasını önlediklerini, olayda hatalarının olmadıklarını ifade etti.

TCDD VE SİYASETÇİLERE KAVUŞTURMA YOK

Yürütülen soruşturmada, bürkoratlar, siyasetçiler ve TCDD’nin üst düzey yöneticileri hakkında da kavuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.