28 Şubatçılardan ne farkınız var?

28 Şubatçılardan ne farkınız var?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Eğitim müfettişlerinin özel okul ve dershanelerde ilköğretim öğrencilerini sorgu odalarına almasına sert tepki gösterdi.

Yapılanların 28 Şubat zihniyetinden bir farkı olmadığını belirten Destici, “Başbakan talimat veriyor, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, üçüncü, dördüncü sınıf öğrencilerini sorguya çekerek ikna odaları kuruyorlar. Sizin 28 Şubatçılardan ne farkınız var?” diye sordu.

 

Kayseri mitinginde konuşan Mustafa Destici, Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ne yönelik nefret söylemine değindi. “Başbakan ablalardan ağabeylerden bahsediyor. 2011, 2009’da bu ablalar ağabeyler ev ev kapı kapı senin için oy toplarken siyaset olmuyordu.” diyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi ne oldu? Senin için toplarken iyiydi. Haktan ve doğruluktan ayrılmayacağız. Biz sözlerimizde söylüyoruz. siyaset olsun diye kimsenin yanında olmadık. Olmayacağız. Doğruların yanında olacağız. 75 milyon için özgürlük, adalet istiyoruz. Güvende ve refahta olmasını istiyoruz .”

BBP lideri Destici, her şeyin başının adalet olduğunu, adaletimizin de yerle bir edildiğini söyledi. Bu konuda şu görüşü dile getirdi: “Adaletin bağımsızlığı yok edildi. Şaibe altında bırakılıyor. Bu tahliyeler içinde uzun tutukluluk mağduru olanlar vardı, tahliye edilmeliydi. Bir kısmı KCK ve PKK’lılara örtülü bir af olarak gerçekleşti. Biz bunu tanımıyoruz. Kabul etmiyoruz. Açık işlenmiş cinayetler var. Faillerinin tahliye edilmesi derinden yaraladı. Buradaki asıl hesap şu. Demokratikleşme ve yargı paketleri şu. İki kesim için yapılıyor. İktidar partisi kendi yanlışlarını örtmek için, bu PKK’lılarla yaptığı müzakere ve pazarlığın sonucudur. Demokratikleşme ya da yargı paketi olarak yutturuyorlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.