29 Aralık 2021 dolar alış kuru açıklandı

29 Aralık 2021 dolar alış kuru açıklandı

Merkez Bankası, kur korumalı Türk Lirası vadeli mevduatlar için kullanılacak dolar/TL kurunu bugün alış için 12,03 TL olarak belirledi.

Hazine, kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) her gün saat 11.00'de döviz alış kuru yayınlayacağını duyurmuştu.

Merkez Bankası, kur korumalı TL mevduat için baz alınacak yeni kur ve altın seviyelerini açıkladı.

 

YENİ KUR VE ALTIN SEVİYELERİ

 

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, dolar kurunun seviyesi 12,03 TL ve euro kurunun seviyesi ise 13,59 TL oldu.

Saflık derecesi 995/1000 olan 1 gram altının fiyatı 696,44 TL, saflık derecesi 1000/1000 1 gram altının fiyatı ise 699,94 TL olarak açıklandı.

 

MEVDUAT SİSTEMİ NASIL OLACAK?

 

Hesaplar 3, 6 ve 12 ay vadeli olarak açılabilecek. Açılacak Türk Lirası vadeli hesaplara işleyecek faiz, kar payı ile hesap açılışı ve vade sonundaki kur değişim oranı kıyaslanarak yüksek olan oran üzerinden mevduat ve katılım fonu sahibine ödeme yapılacak.

Hesap açılışındaki kur ile vade sonu kurunun ne olduğuna bakılmaksızın anapara ve faiz/kar payı tutarı müşteriye banka tarafından ödenecek.

Vade sonu kuru üzerinden hesaplanacak tutar, anapara ve faiz, kar payı tutarından büyükse; aradaki fark TCMB tarafından karşılanacak. Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda destekten faydalanılamayacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.