3 büyük şirketten flaş yerel seçim anketi: KESİN KAZANACAKLAR

3 büyük şirketten flaş yerel seçim anketi: KESİN KAZANACAKLAR

Mart 2019’da yapılacak yerel seçim öncesi 3 büyük araştırma şirketi elindeki anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Yerel seçimlere 3 ay kala araştırma şirketleri vatandaşın nabzını ölçmeye devam ediyor. Son olarak MAK Danışmanlık, VARYANS Araştırma ve GENAR Araştırma Şirketi elindeki anket sonuçlarını açıkladı.

3 büyük araştırma şirketinin genel müdürleri İstanbul, İzmir ve Ankara’daki son durumu aktardı.

Adalet ve Kalkınma Partisi ile CHP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’deki oy potansiyellerine ilişkin MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, VARYANS Araştırma Direktörü Recep Sazkaya ve GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen değerlendirmelerde bulundu.

İSTANBUL’DA BİNALİ YILDIRIM RAHAT KAZANIYOR

Üç şirketin İstanbul’daki araştırmalarına göre; Ak Parti’nin adayı olması beklenen Meclis Başkanı Binali Yıldırım rahat kazanıyor.

İstanbul’da 3 ilçe MHP’ye verildi: İşte o ilçeler

VARYANS ARAŞTIRMA DİREKTÖRÜ RECEP SAZKAYA: 24 HAZİRAN’DAKİ SİYASİ TABLO DEĞİŞMEZ

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Recep Sazkaya, 24 Haziran’daki siyasi tablonun önümüzdeki yerel seçimlerde çok değişmeyeceğini ifade etti.

İzmir’de de bir değişiklik olmayacağını belirten VARYANS Araştırma Direktörü Sazkaya, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de favori olduğunu belirtti.

İstanbul’da son duruma ilişkinde konuşan Sazkaya, Ak Parti’nin favori olduğunu fakat CHP’nin de daha önceki seçimlere göre oylarını artıracağını kaydetti.

En yakın müridinden şok itiraflar: Süleymancıları CIA yönetiyor

Ankara’daki duruma ilişkin açıklama yapan Sazkaya, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranlarının birbirine yakın olduğunu fakat AK Parti’nin MHP ile yaptığı ittifaktan dolayı daha şanslı bir duruma geldiğini vurguladı.

GENAR ARAŞTIRMA MUSTAFA ŞEN: YILDIRIM ADAY OLURSA SEÇİM SONUÇLANMIŞ OLUR

GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen, Binali Yıldırım’ın aday olması durumunda seçimin sonuçlanmış olacağını, kendisinin rakipsiz olduğunu, Yıldırım’ın siyasette bir ağırlığının bulunduğunu, MHP’li seçmenin de kendisini destekleyeceğini bu yüzden çok net bir sonucun çıkacağını ifade etti.

CHP’nin İstanbul adayına ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Mustafa Şen, İmamoğlu’nun adaylığının parti içerisinde doğru bir karar olmakla birlikte hataları da barındırdığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu’nun aday tanıtım toplantısının kısa ve çok zayıf olduğunu belirten Şen, Ak Parti mitinginden kareler kullanılmasının ve salonda Türk bayrağının yer almamasının büyük bir hata olduğunu vurguladı.

Ankara’daki son durumu da değerlendiren Mustafa Şen, Ak Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki’nin seçimin galibi olacağını, kendisinin çok tecrübeli bir siyasetçi olduğunu belirtti. İzmir’deki duruma ilişkinde konuşan Şen, AK Parti’nin İzmir’de kazanmasının zor göründüğünü ifade etti.

AK Parti aday tanıtım toplantısında kavga çıktı

MAK DANIŞMANLIK M. ALİ KULAT: YILDIRIM HERKES TARAFINDAN KABUL GÖRÜYOR

Binali Yıldırım’a sadece Ak Partililerin değil diğer partilerin seçmenlerinin de ilgi gösterdiğini söyleyen M.Ali Kulat, Yıldırım’ın çok rahat kazanacağını hatta 5-6 puan fark atabileceğini kaydetti. CHP’nin çok önemli bir ismi aday gösterdiğini fakat Binali Yıldırım’ın buna rağmen kazanacağını belirtti.

Ankara ve İzmir’deki duruma ilişkinde konuşan Kulat, Ankara’da şuanda bir bıçak sırtılık söz konusu olduğunu, İzmir’de ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin bariz bir üstünlüğünün olduğunu ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum