3. doz aşıya ABD ve Avrupa'dan itiraz: Şu anda gerek yok

3. doz aşıya ABD ve Avrupa'dan itiraz: Şu anda gerek yok

Pfizer-Biontech 3. doz takviye aşısı için izin başvurusu yapacaklarını açıkladı ancak ABD'li ve Avrupalı denetleme kurumları 3.doza şu anda gerek olmadığını söyledi.

Pfizer-Biontech'in ABD ve Avrupa'da üçüncü doz takviye aşısının yapılabilmesi için izin başvurusunda bulunacağını açıklamasının ardından Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC bu aşamada üçüncü doza gerek olmadığını açıkladı.

Avrupa İlaç Ajansı EMA da şu anki aşı rejiminin yeterli olduğuna inandıklarını vurguladı.

Pfizer-Biontech'ten yapılan açıklamada İsrail Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, aşılama sonrasındaki altı ay içinde aşının bulaşmayı ve semptomatik hastalığı önlemedeki etkinliğinin azaldığı, ancak ağır hastalığı önlemedeki etkinliğinin hala yüksek olduğu belirtildi.

 

'3.DOZUN GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ'

 

Şirketin açıklamasında "Bu veriler şirketin 3. faz çalışmalarının analiziyle de uyumlu. Bu nedenle elimizdeki tüm verileri temel alarak iki doz aşılamadan 6 ila 12 ay sonra üçüncü bir dozun gerektiğine inanmaya devam ediyoruz" denildi.

Pfizer'ın baş bilim görevlisi Mikael Dolsten de, İsrail'de aşının etkinliğinde görülen azalmanın büyük ölçüde Ocak ve Şubat aylarında aşılanan kişilerdeki enfeksiyonlardan kaynaklandığını söyledi.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.