30 Ağustos, Cübbeli cemaatini ikiye böldü

30 Ağustos, Cübbeli cemaatini ikiye böldü

Şimdiye kadar milli bayramlarda sessiz kalmayı tercih eden Cübbeli Ahmet'in yayınladığı 30 ağustos mesajı cemaatini ikiye böldü.

Türkiye'deki tarikat ve cemaatlerin cumhuriyetin değerlerine ve Atatürk'e karşı düşmanca tutumu biliniyor. Şimdiye kadar milli bayramlarda sessiz kalmayı hatta kurtuluş savaşının ve cumhuriyetin ilanının karşısında olmayı sürdüren tarikatların bu tavrı devam ederken, Cübbeli'den beklenmedik 30 ağustos mesajı cemaati arasında tartışmalara yol açtı.

Çanakkale savaşını yeşil sarıklıların kazandığı iddiası ile ve İzmir'in dualar ile kurtulduğunu iddia ederek kurtuluş savaşını ve Atatürk'ü değersizleştirmeye çalışan tarikatların hilafetin kaldırılmasını da eleştirmeleri hep olmuştur. 

Cübbeli Ahmet'in alışılmışın dışında 30 ağustos mesajı yayınlaması cemaatini ikiye böldü, destekleyenlerin yanı sıra eleştirenlerin de sosyal medyada yoğun tepki gösterdiği görüldü.

 

Cübbeli mesajında şunları söyledi:

 

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun, bayrağımızdan ve zafer bayramlarımızdan rahatsız olanlar kahrolsun, Allah vatanımızı iç savaştan, dış savaştan muhâfaza buyursun, 30 Ağustos zaferimizde zerre kadar emeği olan komutan ve askerlerimizin rûhu şâd olsun, kabirleri nûr olsun. (Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin Beykoz'daki Evi).

 

c.JPG

 

İşte gelen tepkilerden birkaçı;

 

as-min-003.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

Cübbeli Ahmet FETÖ'yü böyle savunmuş

Cübbeli Ahmet FETÖ'yü böyle savunmuş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.