302 Ölümden sonra İş Güvenliği

302 Ölümden sonra İş Güvenliği

Soma'daki madenin girişine duvar örülüyor. Madenin girişindeki "Önce iş güvenliği" yazısı ise dikkat çekiyor.

SOMA Kömür İşletmeleri’nin Eynez Maden Ocağı’nda Salı günü meydana gelen kazanın sonrası Kuzey Batı kesiminde bulunan 2 ocak girişi dün tuğlayla kapatıldı. Aynı işletmenin Eynez madenine yakın bulunan iki maden ocağında da Salı gününden beri üretime ara verildi. Üretimin yarın başlaması bekleniyor.

Eynez mevkisindeki maden ocağı sahasına girişler, arama kurtarma çalışmalarının sonlanmasıyla basın mensupları da dahil görevli olmayan herkese kapatıldı. Madende görev yapan gazetecilerin dün sabah saatlerinde çıkarıldığı sahada, sadece İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri ile jandarma personeli ve maden çalışanları bulunuyor.

İş Teftiş Kurulu Başkanlığının aldığı kararla tüm madencilik faaliyetlerinin durdurulduğu sahada, facianın nedenini ortaya koyacak deliller aynı kalmak koşuluyla yangının yol açtığı tahribatın giderilmesi için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

Mezarlık doldu taştı

Soma Belediye Mezarlığı dün ölen madenci yakınlarının akınına uğradı. Yakınları kaybedenler mezar başlarında dua okudu ve mezarları suladı. Kuran okunan mezarlıkta başta Kızılay olmak üzere çok sayıda kuruluş mezarlığa gelenlere, su, lokum, pilav dağıttı.

Bu arada madende ölen 26 yaşındaki Uğur Çolak’ın eşi Ümmü Çolak uzun süre eşinin mezarı başından ayrılamazken mezara konulan bir ilkokul öğrencisinin çizdiği ve madende ölümleri gösteren karikatür dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.