31 Mart sonrası CHP’de İnce hesaplar!

31 Mart sonrası CHP’de İnce hesaplar!

CHP’de rafa kaldırılan genel başkan koltuğu yarışması 31 Mart gölgesinde devam ediyor. 24 Haziran sonrası değişimin öncülüğünü yapan Muharrem İnce ve ekibi 1 Nisan sonrasına hazırlık yapıyor.

Genel Başkanlığa oynayan ancak Cumhurbaşkanı adaylığı ile saf dışı bırakılan Muharrem İnce, belediye başkan adaylarını ziyaret ederek destek mesajları veriyor, seçim iletişim merkezlerinin açılışını yapıyor.

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin partisinden yüzde 8 daha fazla oy almasının ardından İnce ve taraftarları yönetim değişikliği amacıyla olağanüstü kurultay sürecini başlatmıştı. Genel Merkez yönetimi de toplanan imzaların yeterli olmadığını iddia ederek olağanüstü kurultayı engellemişti. Araya yerel seçimlerin girmesiyle genel başkanlık yarışı 31 Mart seçim gölgesinde sürdürülüyor.

MUHALİFLER 1 NİSAN’I BEKLİYOR

CHP’de muhalif kanat yerel seçimi de dikkate alarak olağanüstü kurultay taleplerini rafa kaldırmışlardı. Ancak partinin tespit ettiği belediye başkan adayları ve bu süreçte saf dışı bırakılan ve başka partilerde de yer bulamayan isimler muhalifleri yeniden hareketlendirdi. Muhalif kanat yerel seçimden hemen sonra girişimleri için hazırlıklarını yoğunlaştı. 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce yeniden genel başkanlık için kolları sıvadı.

MUHALİF KANAT YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINI LEHİNE ÇEVİRDİ

Muhalif kanat İnce önderliğinde yerel seçim sürecinde sahaya inerek parti tabanı ile kaynaşma çalışmalarını sürdürüyor. İnce'ye, önemli muhalif isimlerden İstanbul Belediye Başkan adaylığı bekleyen ancak yapılmayan Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş da eşlik ediyor.

81 ili dolaşmayı planlayan İnce ve ekibi yerel seçim çalışmalarını fırsat bilerek gittikleri illerde parti örgütüyle de buluşuyor, başkan adaylarına destek programları düzenliyor. Böylece muhalif ekip parti tabanı ile buluşarak seçim sonrası yaşanacak kayıp ve hezimetleri kullanarak bir adım öne çıkmayı planlıyor.

1 NİSAN SONRASI DÜĞMEYE BASILACAK

Alınan kulis bilgilerine göre, Muharrem İnce ve ekibinin bu gezileri seçim sonrası yeniden olağanüstü kurultay çağrılarının yapılacağı şeklinde değerlendiriliyor. Muhalif ekibin 1 Nisan ve sonrası olağanüstü kurultay taleplerini sandıklardan çıkacak sonuca göre yeniden dile getireceği ifade ediliyor.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.