34 karaktere hayat verdi

34 karaktere hayat verdi

Devlet Tiyatroları oyuncusu Koray Karaca, rol adığı ‘Eyvah Nadir’ isimli oyunda tam 34 tiplemeyle izleyenlerin karşısına çıkacak. Karaca’nın birbirinden farklı 34 karakteri canlandırdığı oyun,7-8 Aralık’ta Devlet Tiyatroları Zeytinburnu Sahnesi’nde olacak

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı tek perdelik ‘Eyvah Nadir’ isimli oyun, Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli ögelerinden meddahlık sanatını günümüze taşıyan ‘çağdaş bir meddah gösterisi’ niteliği taşıyor.

 

 

Türkiye’nin pek çok şehrinde izleyicinin büyük beğenisi kazanan ve 34 karakteri tek bir sahnede ustalıkla canlandıran oyuncu Karaca’nın özgün yorumunu kattığı ‘Eyvah Nadir’, interaktif bölümleriyle izleyiciyi sahneyle buluşturuyor.

 

 

Dünden bugüne insanoğlunun mücadelesini ve yaşamda dik durarak ayakta kalanların trajikomik öyküsünü anlatan oyun “gülerek düşündüren” oyun kurgusu içinde, insanın onur ve vicdanıyla sürdürdüğü yaşam yolculuğunun da özetini sunuyor.

 

 

Ahmet Önel’in yazdığı, Ali Meriç’in yönettiği ‘Eyvah Nadir’deki performansıyla, oyunun Türkiye sahnelerinde “tek kişilik dev kadro” olarak anılmasını sağlayan Devlet Tiyatrosu oyuncusu Koray Karaca şunları söylüyor:

“Oyunumuz, kültürel değerlerimizden biri olan geleneksel meddahı, güncel yaşam ve gelişen teknolojiyle harmanlayarak genç kuşaklara aktarma, onlara etki etme açısından kuşaklararası bir köprü kurma sorumluluğunu üstleniyor. Konusu itibariyle de dürüstlük kavramının sorgulandığı çağımızda, gençlerimize doğrudan ayrılmamaları gerektiğini nüktedan bir tonda hatırlatıyor.”

 

 

Tek perdede canlandırdığı 34 ayrı karakterle 2018 Direklerarası Seyirci Ödülleri ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülen Koray Karaca, ‘Eyvah Nadir’ ile 7 ve 8 Aralık’ta Devlet Tiyatroları Zeytirburnu Sahnesi'nde tiyatro severlerin karşısında olacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.