35 bin metrekare araziyi kapatan vakıfta bakın kimler var?

35 bin metrekare araziyi kapatan vakıfta bakın kimler var?

Gazeteci Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, Ankara'nın Beytepe Mahallesi'ndeki 35 bin metrekarelik arazinin Türkiye Verimlilik Vakfı'na devrini kaleme aldı.

Gazeteci Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik,  Ankara'nın Beytepe Mahallesi'ndeki 35 bin metrekarelik arazinin Türkiye Verimlilik Vakfı'na devrini kaleme aldı.

 

İşte o yazı:

 

Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara'nın Beytepe Mahallesi'ndeki 35 bin metrekarelik arazi için nazım imar planı değişikliği yaparak bu devasa alanı üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisli arazinin tahsisini kaldırdı.

Yapılan bu değişikliklerinden ardından 35 bin metrekarelik arazi Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi...

Böylesi bir arazinin kendisine devredilmesi sonrasında ise gözler Türkiye Verimlilik Vakfı'na çevrildi...

 

YÖNETİM KURULUNDA AK PARTİLİ İL BAŞKANI VAR

 

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten ismin AKP Ankara İl Başkan Yardımcılarından Cemalettin Kömürcü olduğu medyaya yansımıştı.

Ancak vakıf yöneticileri ile  AKP arasındaki "bağ" ve ilişki sadece Başkan Cemalettin Kömürcü ile sınırlı değil...

Vakfın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten isim bu devir işlemi göz önüne alındığında oldukça "Kritik" bir isim: A Çağatay Dikmen.

Zira A.Çağatay Dikmen, 35 bin metrekarelik arazinin nazım planında değişiklik yaparak vakfa devrini sağlanmasının yolunu açan Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 2014 yılından bu yana Bakanlık Müşaviri olarak görev yapmakta.

Vakıfta bir başka yönetim kurulu üyesi olan isim ise Ali Demirdağ...

Ali Demirdağ, AKP'den Ankara Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Demirdağ aynı zamanda Yenimahalle Belediyesi'nden AKP adına Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olarak da görev yapmakta.

AK PARTİ'nin eski Ankara Çankaya İlçe Başkan Yardımcılarından ve Karate Federasyonu ile Wushu Federasyonunda da yönetim kurulu üyeliği yapmış olan Ömer Göktaş da Türkiye Verimlilik Vakfı'nın yönetim kurulu üyelerinden bir diğeri...

Türkiye Verimlilik vakfı amacını resmi web sitesinden açıklamış...

Çeşitli eğitim kurumları kurmanın amaçlarından bir tanesi olan vakfın amaçlarını belirtirken ilk belirttiği iş alanının ise "Danışmanlık oluşu" dikkat çekiyor.

Vakıf resmi sitesinde "Amaçlarımız" bölümünde aynen "...ekonominin tüm kesimlerine, sektörlerine ve işletmelerine yönelik araştırma, eğitim, danışmanlık, yayın, tanıtım ve rehberlik, ölçme, izleme ve değerlendirme çalışmaları yapmak, enstitü, araştırma ve eğitim merkezleri, orta ve yükseköğretim eğitim kurumları kurmak ve işletmek..." ifadelerini kullanmış. 

 


siyasetcafe.com

 

Kaynak:gazzetta9.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.